Aktywne Wpisy
thorgoth +166
Dios mio, właśnie się dowiedziałem że to jest nasza reprezentantka na Eurowizje.
Może i nie potrafi śpiewać ale za to wygląda bardzo radiowo.
#eurowizja #polska #rozowepaski
Może i nie potrafi śpiewać ale za to wygląda bardzo radiowo.
#eurowizja #polska #rozowepaski
Viado +971
Gastronomia w polsce:
- Oszukiwanie pracowników na hajs, praca bez umowy, nadgodziny
- Kawa za 17zł a woda za 10 xD
- Wciskanie klientom że wszystko jest kraftowe a kupujesz gotowe buły z makro
- Jak najmniejsze porcje żeby przez przypadek ktoś się nie najadł
- Dania robione na #!$%@? przez pijanego kucharza
- 10% haraczu jeśli przyprowadzisz do knajpy 3 znajomych
- Czekanie 15 minut na podanie menu przez kelnera
-
- Oszukiwanie pracowników na hajs, praca bez umowy, nadgodziny
- Kawa za 17zł a woda za 10 xD
- Wciskanie klientom że wszystko jest kraftowe a kupujesz gotowe buły z makro
- Jak najmniejsze porcje żeby przez przypadek ktoś się nie najadł
- Dania robione na #!$%@? przez pijanego kucharza
- 10% haraczu jeśli przyprowadzisz do knajpy 3 znajomych
- Czekanie 15 minut na podanie menu przez kelnera
-
Mireczkii mam problem. Starłem 13 kg buraków na przetwory do słoików. Dziewczyn poszła na łatwiznę i wzięła przepis od " rodziców znajomej"na buraczki 1kg cukru na 10kg buraków i ocet 500ml. Zamiast przetestować, posmakować albo użyć naszego to nie bo sprawdzony no i wyszlo gówno, smakuje jak ocet z cukrem. Jestem bardzo zły bo mamy 29 słoików z gownem zamiast buraczków. Czy jesteśmy w stanie jakoś je odratować? Myślałem aby kupić jeszcze kilka kilo o wymieszać ale boje się że będzie to samo. Jakiś kucharz jest na pokładzie albo babci Mirka z radą? Będę wdzięczny za każdą propozycję. Jestem załamany bo dziewczynę chwaliłem jakie to buraczki mamy a znowu bez sprawdzonego przepisu danie #!$%@?ła i teraz oczywiście moja wina.
Bo pol litra octu, to na tyle buraków wydaje się Ok, ale chyba ze dwa litry wody do tego by trzeba (i przyprawy oczywiście).
Daj dokładny przepis i na jakim etapie jesteście
Komentarz usunięty przez autora
ja bym spróbował dodać trochę sody oczyszczonej, poza tym że bedzie trochę musować to powinno znacznie zmniejszyć kwasowość
Ja bym spróbowała otworzyć 4 słoiki, wyjęla zawartość i dolała wody pogotowanej z przyprawami, wymieszała i zapasteryzowala jeszcze raz. Jak są mocno ubite w sloikach, to przełożyć do 5 słoików.
Proporcje z tego przepisu, ocet i cukier pomiń, bo już je tam masz:
https://www.winiary.pl/przepisy/buraczki-marynowane/ albo tego http://mama-gotuje.blogspot.com/2014/11/tarte-buraki.html?m=1
Albo jakiegokolwiek innego ale do którego dodaje się wodę (może masz taki własny)
Po pasteryzacji otworzyć na drugi
@toodrunktofuck: ocet i cukier robią tu za konserwant, wiec obawiam się, ze ta porcja bez żadnych dodatków szybko się zepsuje.