Wpis z mikrobloga

Mireczkii mam problem. Starłem 13 kg buraków na przetwory do słoików. Dziewczyn poszła na łatwiznę i wzięła przepis od " rodziców znajomej"na buraczki 1kg cukru na 10kg buraków i ocet 500ml. Zamiast przetestować, posmakować albo użyć naszego to nie bo sprawdzony no i wyszlo gówno, smakuje jak ocet z cukrem. Jestem bardzo zły bo mamy 29 słoików z gownem zamiast buraczków. Czy jesteśmy w stanie jakoś je odratować? Myślałem aby kupić jeszcze kilka kilo o wymieszać ale boje się że będzie to samo. Jakiś kucharz jest na pokładzie albo babci Mirka z radą? Będę wdzięczny za każdą propozycję. Jestem załamany bo dziewczynę chwaliłem jakie to buraczki mamy a znowu bez przepisu danie #!$%@?ła.
  • 5
Dzięki za odzew, nasz przepis to zaprawa gotowana z cebulką i cała resztą, a jej się nie chciało i użyła łatwiejszego bo " wystarczyło wymieszać ocet z cukrem i na tym koniec". Chyba postaram się wypłukać ten cukier z buraków i od nowa bo mi ich szkoda.