Wpis z mikrobloga

też tak macie że jak chcecie coś narysować to klikacie losowy pędzel i coś wam się samo rysuje spontanicznie nie wiadomo czemu czasem coś ładniej czasem nie ładniej ale nigdy nie potraficie wyrobić sobie jakiegoś konkretnego stylu i metody rysowania tak żeby się potem trzymać tego swojego stylu tylko zawsze coś zupełnie inaczej?
#rysujzwykopem
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mi czasami luźne kreski potrafią dać inspiracje do stworzenia czegoś ciekawego ale nie jestem w tym szczególnie dobry
  • Odpowiedz
@DigitalPasztet: ja często zaczynam rysować cokolwiek o potem się zastanawiam co to może być i to dalej rysuje, nie zwracam uwagi na jakiś konkretny styl i w sumie to po co próbować trzymać się jednego stylu?
  • Odpowiedz
@DigitalPasztet: akurat praca nad komiksem wymusza na mnie trzymanie się pewnej stylistyki. Ale często miewam te przebłyski geniuszu/rozproszenia (to prędzej), które objawiają się nagłym otwarciem nowego pliku i szkicowaniem czegoś na szybko, by tylko nie umknęło. I żegnaj praco, żegnajcie dedlajny, żegnaj skupienie - teraz pracuję nad nowym szkicem xD
  • Odpowiedz
@artystaxd: no bo to w-----a że nigdy nie kontroluje tego co się rysuje i jakbym kiedyś chciał się nauczyć rysować komercyjnie zarobkowo na zlecenie na przykład to nie miałbym pojęcia jak bo nie kontroluje tego co mi wychodzi
  • Odpowiedz
@DigitalPasztet: komercyjnie też można po swojemu rysować jak się wyrobi swoją markę a jak chcesz pełną kontrole nad rysowaniem to moim zdaniem trzeba iść w stronę hiperrealizmu, przynajmniej jako praktykę tak mi się wydaje ale mogę się mylić bo nie umiem tak rysować
  • Odpowiedz
@DigitalPasztet: dla mnie to sztuka jak sztuka ale bez sensu trochę jak rysujesz 20 godzin coś co wygląda jak zdjęcie zrobione w 3 sekundy xdd ale wydaje m się że jak się umie tak rysować to zawsze narysuje się to co sie chce narysować bo zna sie wszystkie kształty, odbicia, światła, cienie itp
  • Odpowiedz
@artystaxd: nie wiem wydaje mi się że jak ktoś rysuje hiperrealizm to leci fragment po fragmencie trochę jak piksel po pikselu i drukuje oryginał jak drukarka tylko że ręcznie mnie to osobiście nie przekonuje bo nie widzę w tym żadnej sztuki ale może się mylę
  • Odpowiedz