Aktywne Wpisy
![Trabancik](https://wykop.pl/cdn/c0834752/b2133055dc3e2a72f06239d3d1bb2b6f04c215594077173ff0f00441f60e7f7d,q60.jpg)
Trabancik +16
Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wysyłania screenshotow.
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
![Trabancik - Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wys...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/c54d30fecbc820dca88264a488553b3f8e612070c5581b56e66d54f18aada91c,w150.png?author=Trabancik&auth=55e73820804f3dc82f6705f13509b0c6)
źródło: IMG_3781 2
Pobierz![josb515](https://wykop.pl/cdn/c0834752/05efd7ff7601b964a1c85add91a33b7f5aa116cc61972e0ca68362b87d2b2067,q60.png)
josb515 +331
Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego.
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
![josb515 - Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego.
Dowiedziałem/am się, że w p...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/7f97d449606667487ab9484c7dc2bb86fc3cb3c2cd3fd73fa2e244051cbea0a1,w150.jpg)
źródło: KakaoTalk_20240706_123509139
Pobierz
NPF to jednak poezja zarówno wizualnie jak i sensorycznie. Tylko trzeba polubić wycieranie plamek.
No i dzisiaj ani nie obesrana ani nie obrzygana, posprzątałem.
#kawa #espresso
Miałem Cię za herbaciarza
https://www.icloud.com/photos/#0lvV-qOY1DVocrjHc9GDiBkiQ
Ja jednak stosuję starą szkołę i liczę od czasu włączenia pompy (chyba że stosuję preinfuzję).
A herbaciarzem przy okazji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzisiaj są różne możliwości ale jedno pozostaje niezmienne: ma smakować Tobie a niekoniecznie być jak inni robią ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Uważam że matematyczne podejście jest o tyle genialne że 12 lat temu idealne
Ale jak tak patrzę na ten rysuneczek:
- to robiąc podówjne espresso z 15g trzymam się w normie
- temperatura 89 stopni na PID bardzo stabilna
- w kubku to nigdy nie mierzyłem ale
źródło: comment_1612470900hxQVC41CBYrafBOkPgmCID.jpg
PobierzBtw miałem pytać o temperaturę bo na filmie masz 100pare stopni. Ja trzymam się raczej 90.
Nie brnę w takie pierdy cumplu ( ͡° ͜ʖ ͡°)