Aktywne Wpisy

forfiterex +93
#krakow #sct #niszczalski
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Jeśli Twój pojazd jest zarejestrowany za granicą, nawet jeśli spełnia wszystkie wymagane normy, musisz samodzielnie zgłosić go do systemu SCT. Podczas zgłaszania będziesz musiał przedstawić kopię dowodu rejestracyjnego pojazdu, podać markę, model i rok produkcji

zlimer +187
Nigdy nie miałem potrzeby, żeby wrzucać tutaj zdjęcia mojego kota. Jednak chłop 30 lvl a ryczy jak p------y
Wczoraj zdecydowałem się na uśpienie mojej 17-letniej Lary. Była ze mną, odkąd skończyłem 13 lat, była dzikim kotem z ulicy, nie oswojonym. Była ze mną na każdym moim zakręcie życiowym a trochę ich już było. Mimo, że ich nie rozumiała to jej mruczenia na moich kolanach zawsze dawało mi chociaż trochę ukojenia. Niby to tylko
Wczoraj zdecydowałem się na uśpienie mojej 17-letniej Lary. Była ze mną, odkąd skończyłem 13 lat, była dzikim kotem z ulicy, nie oswojonym. Była ze mną na każdym moim zakręcie życiowym a trochę ich już było. Mimo, że ich nie rozumiała to jej mruczenia na moich kolanach zawsze dawało mi chociaż trochę ukojenia. Niby to tylko
źródło: IMG_20221101_205433
Pobierz

Czołem, podklejam podsumowanie aktywności z zeszłego tygodnia (25-31 stycznia 2021) na https://pyheart.pl. Podsumowania można śledzić obserwując tag #pyheart.
Link do podsumowania zeszłego tygodnia znajduje się tutaj.
Kontent uwzględniony w ww. podsumowaniu:
Artykuły (23)
1. TestDriven.io - Production Django Deployments on Heroku
2. StackAbuse - How to Format Number as Currency String in Python
3. Michał Godkowicz - Another way to persist DDD Aggregates in Django
4. StackAbuse - Matplotlib Box Plot - Tutorial and Examples
5. TestDriven.io - Concurrent Web Scraping with Selenium Grid and Docker Swarm
6. RealPython - Stochastic Gradient Descent Algorithm With Python and NumPy
7. Sebastian Witowski - 25 IPython Tips for Your Next Advent of Code
8. Twilio Blog - Building a NASA Satellite Imagery SMS Bot with Python, Flask, and Twilio
9. Monadical Blog - How to Make Library Distribution Easier
10. Adam Johnson - Cheap Bug Protection With pre-commit’s Regex Hooks
11. StackAbuse - Integrating MongoDB with Flask Using Flask-PyMongo
12. TestDriven.io - Generating a Static Site with Flask and Deploying it to Netlify
13. Adam Johnson - How to Limit Test Time in Django’s Test Framework
14. RealPython - How to Use Python: Your First Steps
15. rmcomplexity - Everything you need to know about Python data classes
16. Sebastian Buczyński - Python & the Clean Architecture in 2021
17. StackAbuse - Seaborn Box Plot - Tutorial and Examples
18. Twilio Blog - Receive SMS Transaction Notifications for your TransferWise Account with Twilio and Python
19. BetterProgramming - Scheduling Python Scripts on Linux
20. Machine Learning Mastery - How to Use Nelder-Mead Optimization in Python
21. Petr Stribny - Testing Python Applications with Pytest [Guide]
22. StackAbuse - How to Iterate Over a Dictionary in Python
23. Žan Anderle - 5 JavaScript things you should know/understand as a Python Developer
YouTube (10)
1. Kacper Sieradziński - Stawiamy środowisko na Dockerze
2. NeuralNine - Magic Methods & Dunder - Advanced Python Tutorial #1
3. how I sped up python's tokenize module by 25% (intermediate) anthony explains #221
4. Pyplane - How to create a Quiz app in Django with Javascript - part 1
5. Code Drip - Simple Twitter Bot With Python Tutorial
6. JustDjango - What is the future of Django / Is Django becoming obsolete?
7. NeuralNine - Candlestick Charts in Python
8. Pyplane - Django tutorial 2021 | Django Social Network project 2.0 with Javascript - part 3
9. Django Lessons - Python Namespace Packages
10. Python Engineer - Machine Learning From Scratch In Python - Full Course With 12 Algorithms (5 HOURS)
Podkasty (4)
1. Talk Python To Me (#301) - Deploying and running Django web apps in 2021
2. PythonBytes (#218) - Keyboards for developers, Python, and some history
3. Podcast._init_ (#299) - Making The Sans I/O Ideal A Reality For The Websockets Library
4. Test & Code (#142) - MongoDB - Mark Smith
Newslettery (1)
1. Django News (#60)
Pozdrawiam,
Kuba