Aktywne Wpisy

ntdc +94
Chiny oficjalnie zakazały dostępu do platformy subskrypcyjnej OnlyFans, przedstawiając ją jako szkodliwy zachodni wpływ podważający moralność i stabilność społeczną. Według Tech in Asia władze określiły serwis jako „zachodnią chorobę” oraz zagrożenie dla kulturowych fundamentów kraju. Decyzja wpisuje się w szerszą kampanię zaostrzania kontroli nad platformami internetowymi i eliminowania treści uznawanych za niepożądane.
Jak podaje The Daily Guardian, urzędnicy nazwali OnlyFans „symbolem zachodniego upadku moralnego” oraz „zachodnim bagnem”, które nie powinno funkcjonować w
Jak podaje The Daily Guardian, urzędnicy nazwali OnlyFans „symbolem zachodniego upadku moralnego” oraz „zachodnim bagnem”, które nie powinno funkcjonować w
źródło: ch
Pobierz
EvenLess +183

źródło: comment_1612168691q28VUQDSIUFEZDDfliYSGs.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Przy okazji ludzie łączą się w subkultury, w których członkom są stawiane jakieś tam wymagania. Ikoniczne już było "jesteś fanem X? podaj skład" XDDD
@kopszmercen: Kolega wyżej może za bardzo uogólnił, bo wielu ludzi jednak czyta książki dla siebie i dla własnej przyjemności, ale dość popularne są ostatnio grupki, gdzie ludzie robią wyścigi kto przeczyta więcej.
Do tego obrazek z Jokerem doskonale obrazuje problem snobizmu
@AgLagylak: oczywiście. Łatwiej mi zdiagnozować ciebie na podstawie twojego śmiesznego wpisu niż tobie pisać o setkach milionów nieznanych ci ludzi.
@ZygmnuntIgthorn: na wykopie widziałem mnóstwo czelendży tiktokowych a takich idiotów jest pewnie mniej niż 1 na kilka tysięcy ludzi, mam zakładać, że ludzie czytają książki dla snobizmu bo gdzieś, ktoś jakąś grupkę snobów widział? No proszę cię :)
@kopszmercen: Weź pod uwagę, że kolega wyżej pisał swój komentarz pod obrazkiem będącym ilustracją takiego właśnie snobizmu.
I teraz mamy dwie opcje.
Możemy przyjąć scenariusz korzystniejszy dla @AgLagylak i uznać, że pisząc o snobizmie miał na myśli grupę osób, które czytają beletrystykę po to, by się chwalić ile to oni nie czytają i wrzucać
Możecie jeszcze raz przeczytać, ale ze zrozumieniem, dwa pierwsze akapity pierwszego komentu @AgLagylak ?
Bo tu widzę robienie kurtyzany z logiki. No chyba, że inaczej rozumiemy co to beletrystyka.
Ludzie czytający beletrystykę czytają ją dla samego faktu czytania. Społeczeństwo wykształciło sobie drabinę rozrywek i wartościuje je na podstawie mechaniki ich konsumowania. Na FB to już była plaga tych "sapioseksualnych" i memów w rodzaju "nie czytasz? nie idę z tobą do łóżka". Na tym polega ten absurd.
Podobnie się teraz robi z szachami, po tym całym serialu Netflixa.
@kopszmercen: Przecież dokładnie o tym Ci pisałem w ostatnim komentarzu.
Wiem co napisał, ale biorąc pod uwagę kontekst (obrazek wrzucony przez takiego właśnie snoba z Jokerem i książką), sposób wypowiedzi kolegi wyżej oraz to jak absurdalnym twierdzeniem jest to, że "każdy kto czyta beletrystykę robi to tylko po to by się chwalić", dochodzę do wniosku, że jedynie wyraził się niefortunnie, a jego intencja wydaje się