Wpis z mikrobloga

@Atreyu: no tak ale ile tam było różnych etapów samego przygotowania do malowania i malowania i potem korekty lakieru ;(( Ja nie wiem, ja bardzo bym chciał coś takiego zrobić, ale przecież nie wiem totalnie jak. No ok koła umiem wymienić ale w silniku, jak on?? Albo to wszystko co zrobił z elementami nadwozia?? Rany..
  • Odpowiedz
no tak ale ile tam było różnych etapów samego przygotowania do malowania i malowania i potem korekty lakieru ;((

@interpenetrate: przechodziłem podobną naprawę

Kupiłem zwyczajnie panele w kolorze nadwozia ()

Na filmie uszkodzenia są minimalne, głównie właśnie blachy/plastik budy i tyle
  • Odpowiedz
@Atreyu: wow jakiego samochodu, i to był też Twój "pierwszy raz"? #!$%@?łbyś się z tym wszystkim jeszcze raz dla jakiegoś kolejnego fajnego, dla Ciebie, auta, taki jakiś drugi dream car? Jak sobie radziłeś? Mega mnie jara ta sprawa, opowiedz coś ( ͡° ͜ʖ ͡°) zagrzałeś mnie od środka miras ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Strigiformesman: o a co robisz? ;)
  • Odpowiedz
@interpenetrate: wtedy miałem 9-3 Aero, sam tego nie robiłem tylko kupiłem graty, bo uszkodzenia były większe niż na filmie, półoś i trochę spawania

Na filmie kupował nowe graty, zazwyczaj do starszych aut nikt nie bawi się w podkład i lakierownie, tylko właśnie kupuje panele pod kolor na gotowo bo wychodzi finansowo podobnie, a mniej zabawy

Obecnie mam e92 takie jak na filmie, tylko zwykłe biedne 300 konne 335i a nie
  • Odpowiedz
@interpenetrate: Z takich większych rzeźb to mam już za sobą dwa udane swapy i sporo pomniejszych robót.
Jak masz miejsce na takie grzebanie i chcesz się pobawić to kup sobie jakiegoś strucla za grosze i go powoli przywracaj do życia. Jak nie wyjdzie to go pogonisz na złom.
  • Odpowiedz
  • 0
@interpenetrate pierwsza wymiana pierścieni tłokowych w golfie 2 zajęła mi 3 prawie 4 miesiące. Teraz jakby nie oczekiwanie na części to można by się w dniówce zmieścić.
  • Odpowiedz
@Kacpoo: @Strigiformesman: @Atreyu: muszę powiedzieć że spodziewałem się storpedowania moich chęci do tego, a tu się okazało że nawet się poczułem kurde, zachęcony xd dzięki mirki, może faktycznie ruszę coś w taką stronę? A moglibyście podesłać wszystko z czego okazało się że warto korzystać podczas takiego procesu odbudowy? Skąd nauczyć się jakie kroki wykonać, narzędzia trzeba, techniki, no u was to był YT i fora czy
  • Odpowiedz
wszystko z czego okazało się że warto korzystać podczas takiego procesu odbudowy? Skąd nauczyć się jakie kroki wykonać, narzędzia trzeba, techniki, no u was to był YT i fora czy pracujecie jako mechanicy?

@interpenetrate: tutaj głównie trzeba się mocno interesować tematem i mieć jakieś podstawy, naprawiać, zrobisz kilka aut to doświadczenie przyjdzie samo, naprawiać i modzić swoje auto itd. wiedzą jest ogromna i wiele rzeczy potrafi zaskoczyć, że coś się
  • Odpowiedz
@interpenetrate: Nieraz można na allegro kupić fajne poradniki/podręczniki do mechaniki samochodowej. Podstaw nauczysz się nawet z tych starszych, a jak chcesz coś konkretniej poćwiczyć na żywym przykładzie to do w/w przeze mnie strucla za grosze polecam dokupić książkę "Sam naprawiam" wydawnictwa WKIŁ dedykowaną do danego modelu.
  • Odpowiedz