Wpis z mikrobloga

@gosciu82: też dokupiłem dzisiaj na bitpanda pro za około 150e, prowizja tylko 0,15% a lepszy kurs ciężko znaleźć.
Na początku lutego jak będzie drożej to czekam na koniec lutego. Chyba będę kupował 2x w miesiącu.
revolut-> n26 -> bitpanda pro

@gosciu82: no tak najlepiej, trochę długo idzie € z n26 na bitpande, standardowo 24h bo to nie przelew instant. Próbowałem wysłać z transferwise i z revoluta ale nie działa. Blokują przelewy, nie da się wysłać. Wygląda na to że bank w Austrii który obsługuje bitpande, nie ma wdrożonego instant w UE tak jak np revolut i przelew na ramp.network taki przelew idzie instant lub z revoluta
@gosciu82: teraz kombinuje jak wypłacić te btc bo na teraz na bitpanda pokazuje mi 0.00023BTC opłaty za wypłacenie
Jak zamienię na XLM i pośle XLM na coinbase pro i tam wymienię XLM na BTC to stracę 0,00021111 BTC na kursie wymiany.
Jak zamienię na LTC i pośle LTC na coinbase pro i wymienię LTC na BTC to stracę 0,00022186 BTC
Oczywiście doszłaby do tego wypłata z coinbase pro jakieś 0.00005-0.0001 BTC
@plaisant: było od razu kupić xlm albo xrp zamiast btc. Przy odrobinie szczęścia i ustawieniu kupna/sprzedaży nie po markecie tylko szukając mini dołków/górek wyjdziesz jeszcze na plus