Aktywne Wpisy
Lambo994 +167
Uwielbiam jak Pisowcy i K0nfiarze przy dyskusji o CPK rzucają hasłami, że Tusk nigdy nie rozwijał infrastruktury w Polsce i za jego czasów nic się nie budowało. Tymczasem fakty w suchych liczbach są takie, że przez 7 lat rządów Tuska, w latach 2007-2014 do użytku oddano 893 KM autostrad. Ich łączna długość zwiększyła się ponad 2-krotnie z 663 KM w 2007 roku, do aż 1556 KM w 2014 roku. Oznacza to, że
paczelok +354
Jak widać na zdjęciu, w dziobie samolotu na skutek tarcia z powietrzem osiągnięto temperaturę 127 stopni Celsjusza. Przy maksymalnej prędkości temperatura w nosie może osiągnąć ponad 150 stopni Celsjusza.
Ogrzewanie to wydłużyło kadłub aż o 30 centymetrów, co stanowi aż do 0,5% pierwotnej długości samolotu na ziemi. Po ostygnięciu Concorde powrócił do swojej pierwotnej długości.
Osiągane temperatury były takie, że nawet farba odegrała ważną rolę. Farba miała za zadanie rozpraszać temperaturę powierzchni
Ogrzewanie to wydłużyło kadłub aż o 30 centymetrów, co stanowi aż do 0,5% pierwotnej długości samolotu na ziemi. Po ostygnięciu Concorde powrócił do swojej pierwotnej długości.
Osiągane temperatury były takie, że nawet farba odegrała ważną rolę. Farba miała za zadanie rozpraszać temperaturę powierzchni
Rozstrzał cenowy jest dosyć duży, poczytałem też że różnie to jest z utrzymaniem temp.
Na razie wyczaiłem taki:
Crock-Pot 5,7l SCCPBPP605-050
jest dosyć duży i pobiera mało prądu, czy warto pakować tyle jak podobne 6.5l potrafia kosztowac 200-250zł?
czym ten się różni płaci się za markę czy lepiej spełnia swoje funkcje.
Jak kupie wstawie tu pulled porka ( ͡° ͜ʖ ͡°) help
#gotujzwykopem
#wolnowar
Jest taka grupka o wolnowarach na facebooku, głównie starzy ludzie xD ale dużo opinii tam
zamówiłem tego Rusell Hobbsa, w piątek nastawiam pulled porka ( ͡° ͜ʖ ͡°) już czuje ten smak
Zrobiliście taką reklamę Maxicooka, że też zamówiłam ( ͡º ͜ʖ͡º)
Najlepsze, że wcale nie miałam w planach, ale chyba dzięki Wam odkryłam cudowne urządzenie do kuchni, którego mi brakowało (ʘ‿ʘ)
Idę szukać przepisów.
I grochówkę (ʘ‿ʘ) ;p
@Stonka_88:
też czytałem że strączkowe lepiej przegotować, mięso to wychodzi takie że pała mięknie, ludzie w tym chleby pieką no generalnie można bardzo dużo i wygodne