Wpis z mikrobloga

Hey, chce zamówić pierwszy wolnowar, pewnie dużo mięsa, bigos czy rosół.
Rozstrzał cenowy jest dosyć duży, poczytałem też że różnie to jest z utrzymaniem temp.
Na razie wyczaiłem taki:
Crock-Pot 5,7l SCCPBPP605-050
jest dosyć duży i pobiera mało prądu, czy warto pakować tyle jak podobne 6.5l potrafia kosztowac 200-250zł?
czym ten się różni płaci się za markę czy lepiej spełnia swoje funkcje.

Jak kupie wstawie tu pulled porka ( ͡° ͜ʖ ͡°) help

#gotujzwykopem
#wolnowar
  • 14
  • Odpowiedz
@aphen: Cześć, ja mam ten: https://pl.russellhobbs.com/produkt/slowcooker-maxicook-22750-56 i jestem z niego zadowolona. Używałam dotychczas tylko tej opcji zwykłego wolnego gotowania. Do rozgotowywania owoców na przetwory czy pieczenia (?) mięs nadaje się wspaniale. Rosół w nim robiłam ale nie uważam że był lepszy od takiego gotowanego w zwykłym garnku. Niestety zajmuje miejsce bo 6l, ale jak masz go gdzie trzymać to polecam. Bardzo praktyczny, już nie mówiąc o tym że kuchni nie grzeje
  • Odpowiedz
@aphen: mam taki sam wolnowar co @maegalcarwen i podobne odczucia. Rosół wychodzi dobry, ale mi bardziej smakuje normalnie gotowany (za to niebieski dużo bardziej woli ten wolnowarowy). Doskonale nadaje sie do wszystkiego co powinno się długo gotować - zrazy, bitki, pulled pork ( ͡° ͜ʖ ͡°), gulasz, żołądki kacze, sos bolognese itd.
Jest taka grupka o wolnowarach na facebooku, głównie starzy ludzie xD ale dużo opinii tam
  • Odpowiedz
@aphen: @maegalcarwen: @Norkanerka:
Zrobiliście taką reklamę Maxicooka, że też zamówiłam ( ͡º ͜ʖ͡º)
Najlepsze, że wcale nie miałam w planach, ale chyba dzięki Wam odkryłam cudowne urządzenie do kuchni, którego mi brakowało (ʘʘ)
Idę szukać przepisów.
  • Odpowiedz
@aphen ha! a niebieski się śmieje, że będę używać raz na rok. Dołączyłam do grupy na fb, widzę, że w tym każde mięso można zrobić.
I grochówkę (ʘʘ) ;p
  • Odpowiedz
@Stonka_88: Mam nadzieję że zakup będzie udany i będzie Pani zadowolona ( ͡° ͜ʖ ͡°) co do grochówki to słyszałam że strączkowe trzeba chwilę pogotować na ogniu ale nie pamiętam czy to się odnosi do każdego strączkowego czy tylko niektórych rodzajów.
  • Odpowiedz