Wpis z mikrobloga

Od kilku miesięcy ciąglę Nvidia albo AMD mówi jak to za 2 miesiące wszystko będzie cacy. Miało być po świetach, nie było. Miało być pod koniec stycznia, jakoś nie widzę. Teraz jest wersja koniec marca, w którą już nie chce mi się wierzyć. Najgorsze jest to że pada mi dosyć leciwa karta graficzna i o zgrozo z tą tragiczną dostępnością kart nie wiem co robić. Celowałem w 3060 TI i 3060 ale 3060 TI jest zajęte kopaniem etheru i bitcoina, a 3060 nie zapowiada się lepiej.
Czy jest sens i możliwość kupienia gdzieś karty po przebitce 300-500 zamiast 1000-1500? Patrzyłem xkom i proline to szkoda strzępić ryja, ale może jest gdzieś odrobinę lepiej.
#pcmasterrace #komputery #gry
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Pawlinho Będzie tylko gorzej wg newsa z purepc. Ze sklepów to popatrz na media expert, bit computer, może proshop ale ogólnie wszędzie nędza.
  • Odpowiedz
@Ademu: Też czytałem ten news i podkopał on moją wiarę że do wakacji będzie lepiej. Została mi jeszcze opcja kombinowania z integrą, ale muszę posprawdzać czy nadaje się do czegoś innego niż tylko do przeglądania internetu
  • Odpowiedz
@Pawlinho: Przebitka 300-500 względem czego? Polskich MSRP kart AiB? Zapomnij - prywatnie nikt nie sprzeda ci 3060ti za 2800 PLN, a w sklepach co się dzieje, sam widzisz... Wczoraj wystawiłem jedną 3060ti na olxa, po 30 minutach miałem kilka telefonów i mnóstwo ofert typu "Daje (cenazogloszenia - 1000PLN) i jestem za chwile. Szybka decyzja, bo Passat już odpalony". Koniec końców karta poszła do kopalni za gotówkę w kwocie
  • Odpowiedz