Wpis z mikrobloga

@fifrak: Karta ma zastąpić gtx660 obecnie współpracującą z g4560 (następny w kolejności do zmiany). Raczej do mało wymagających gier typu cs czy lol.
@fifrak: Miesiąc temu na Allegro kupiłem nową 1050ti za 500 zł z 3 letnią gwarancją. Jestem bardzo zadowolony z tej karty. Doskonale zdaje sobie sprawę z krążących opinii na temat tego podzespołu, ale jako niedzielny gracz nie mam nic do zarzucenia. Cyberpunk poszedł w średnich ustawieniach na 900p. A jest przynajmniej ten spokój gwarancji. Według mnie kupowanie używanych kart w dobie farmienia bitcoinow jest nierozsądne. Ale to wiadomo, co kto woli
@mr_gentleman: Fajnie, że Cie to zadowala, ale 900p w czasach 1080p, średnie ustawienia i do tego pewnie 30 fps a nie 60. Nie znaczy, że każdemu to pasuje. Poza tym RX 470, a co dopiero wyższe numerki są mocniejsze i to sporo. Tam gdzie 1050ti ma 75 fps tam rx 470 ma 105 fps. Kolosalna różnica. A są przecież do wyboru często w tej cenie nawet rx 480, rx 580, czy
@nowywinternetach Po pierwsze napisałem, że jest to moja opinia jako "niedzielnego gracza" i nikomu nic nie narzucam :) Na końcu dodałem celowo "co kto woli i na ile może sobie pozwolić" - jeżeli kogoś stać na poniesienie ryzyka, takiego, że używna karta może paść po 3 miesiącach to przecież nikomu nie odradzam takiego zakupu. Z mojej perspektywy jest to nierozsądne i nie stać mnie na wyrzucenie 500 zł w błoto, dlatego zdecydowałem