Wpis z mikrobloga

Bo dysponują na ten moment moim zdaniem najlepszym silnikiem graficznym na świecie. Tu o tym nikt nie pisze ale zwróć uwagę że jak wchodzisz do gry i wczytujesz save to jest ostatni ekran ładowania jaki widzisz dopóki nie zginiesz. Wchodzisz/wychodzisz z budynku, jedziesz z jednego końca mapy na drugi i nie ma żadnych ekranów ładowania. Więc mając taką technologię w rękach aż się prosi o stworzenie gry open world.
Poszli za ambitnie? Być może. Tutaj wszyscy piszą o tym AI policji. Tak jest szczątkowe (wyłaczone). W porównaniu do Rockstara to śmiech. Tylko że Rockstar skryptuje i rozwija kod tego elementu od niemal 20 lat. Od czasu GTA3. Żaden inny producent gier nie dysponuje takim AI policyjnym i pewnie nigdy nie będzie dysponował.
#cyberpunk2077 #gry #konsole #pcmasterrace #takaprawda #niepopularnaopinia
  • 29
Bo dysponują na ten moment moim zdaniem najlepszym silnikiem graficznym na świecie

@SmugglerFan: juz nawet nie chodzi o samą jakość grafiki i RT ale poziom detali o jakie zadbali, ilosc tekstur wysokiej rozdzielczosci ktore graficy musieli rysować po nocy, wizja artystyczna - to jest kosmos i kilka pięter wyżej niż najwyższe do tej pory produkcje.
pablo397 - > Bo dysponują na ten moment moim zdaniem najlepszym silnikiem graficznym ...

źródło: comment_1611005450lwwh0VV8hUThKXjlUQIO8F.jpg

Pobierz
@cin123654: Wiesz ten trollik wklejąc ten mój komentarz z innego wątku myślał że to zostanie wyśmiane. Jeszcze pozował na wielkiego speca od gier. Mam lecieć dalej @SmugglerFan? Mam ci pokazać że mimo że mapki w Outer worlds sa małe a za "miasta" robią tam skupiska 20/30 chatek bez żadnych samochodów, to i tak ta gra ma ekrany ładowania przy wejściu do wnętrza wielu budynków?
@Thorkill: Dziećmi się nie przejmuje, to łatwo wyczuć ile rozmówca ma lat.

A jeszcze takie coś co wymagało olbrzymiego nakładu pracy. EsterEGG i nawiązania do setek rzeczy. ludzie co chwile odkrywają coś nowego. Dziś typ na FB pokazał jak odnalazł neo i nawiązanie do 1 matrixa. Ukryte gdzieś miedzy budynkami. ŻADNA gra tego nie oferuje.
@Thorkill: no dla mnie pasta, jak ktos gral w zyciu w pare gier to tez zauwazy jak absurdalnie brzmi jaranie sie brakiem loadingow podczas przemieszczania sie po mapie. najlepszy silnik na swiecie xDD ale AI policji zbyt trudne do ogarniecia, tylko Rockstar potrafi xD

a czy outer worlds to w ogole jest gra AAA? kojarze te gre z pieknego portu na switcha xd nie pisalem nigdzie ze w ogole outer worlds
SmugglerFan - @Thorkill: no dla mnie pasta, jak ktos gral w zyciu w pare gier to tez ...
@pablo397: no i co ze miejscami grafika jest ladna skoro sam cdp red nie potrafi nagrac gameplayu gdzie co kilka/kilkanascie sekund jest jakas niedoroba graficzna? tak samo digital foundry nie bylo w stanie pokazac grafiki bez pokazywania niedorob. @cin123654 chcial sie pochwalic swoim filmikiem z gry https://www.wykop.pl/wpis/54478517/ok-zrobilem-taka-analize-filmiku-cin123654-cin1236/ i co kilka sekund cos mu sie psulo xD.
skala niedopracowania jest porazajaca, a dla mnie liczy sie caloksztalt a nie to ze w
czy outer worlds to w ogole jest gra AAA?

@SmugglerFan: Kosztował w dniu premiery 250 zł więc sytuował się jako produkt AAA.

jak ktos gral w zyciu w pare gier to tez zauwazy jak absurdalnie brzmi jaranie sie brakiem loadingow podczas przemieszczania sie po mapie.

@SmugglerFan: Ja się jaram brakiem loadingów przy wchodzeniu/wychodzeniu z dużych budynków do świata. Nie jest to standard wbrew temu co próbujesz tu wcisnąć. Na silniku
@SmugglerFan Red Engine jest ogólnie bardzo ok i ma dużo możliwości. Problem z nim jest taki, że jest trudny do opanowania i bugogeny. Już w czasach Wiedzmina 2 o tym mówiono. Moderzy codzień robią mody do Wiedzmina 2 też o tym mówili. Pewnie dlatego zarzucono wsparcie dla narzędzi moderskich i do Wiedzmina 3 już ich nie było.
@SmugglerFan: EASTER EGG, easter egg czy EsterEGG - każdy wie co co biega, a czasem zdarzy mi się zjeść literkę.

akurat te jajeczka ukryte to świetna część gry, bo to kupę roboty żeby zaplanować coś takiego. Daje mnóstwo frajdy dla tych co lubią szukać takich smaczków
@SmugglerFan:

"Dziećmi się nie przejmuje, to łatwo wyczuć ile rozmówca ma lat.

ahahah"

XD - to znaczek stosowany przez młodszych Internautów, ja jestem z czasów GG oraz Tlena gdzie emoty wyglądały inaczej ( :d . ;d , ;p , :p , :-) ) Starsi internauci nie stosują XD
@SmugglerFan: Kosztował w dniu premiery 250 zł więc sytuował się jako produkt AAA.

@Thorkill: nie, gry "AA" tez chodza po 60$

Ja się jaram brakiem loadingów przy wchodzeniu/wychodzeniu z dużych budynków do świata. Nie jest to standard wbrew temu co próbujesz tu wcisnąć. Na silniku UE4 jest to niemożliwe. Nie jest przypadkiem że w GTA V tylko kilkanaście budynków było dostępnych.

mysle ze to jest mozliwe na ue4, aczkolwiek faktycznie