Wpis z mikrobloga

Cześć! Przygotowując się na najbliższe rozmowy kwalifikacyjne - na ile netto mogę liczyć jako asystent projektanta konstrukcji zmieniając teraz pracę?
W grę wchodzi tylko umowa o pracę, bo zaraz skończę 26 lat. Mam 2,5 roku doświadczenia w branży, tytuł mgr inż
Miasto: Warszawa i Poznań

#budownictwo #autocad #praca #inzynieria
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zaciekly_azot: Które? Bo już wykonawcze zrobiłem, teraz poszedłem do biura projektowego żeby dorobić praktykę do projektowych (kasa mniejsza niż jak byłem inżynierem budowy xd) ale nawet tych wykonawczych nie używam xd
Dzisiaj widziałem ofertę pracy dla Kierownika budowy gdzie w ogłoszeniu były napisane godziny pracy od 6 do 16 (XD) i wynagrodzenie, od 6000 do 8000 zł brutto... Osoba do której pierwszy #!$%@? się prokurator jakby coś się stało,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@piezometr: projektowe here, jak kumasz projektowanie to uciekaj z budowy czym prędzej ( ͡° ͜ʖ ͡°) sam etat projektanta to tyle samo albo i więcej kasy co kiero budowy, i pracujesz 8h w ciepłym biurze a dochodzą jeszcze możliwości robienia fuch, dodatkowych zlecen itp
  • Odpowiedz
@lordmatiz: Jasne ze można (sam zawsze raczej trafiałem w dobre miejsca bez 10h dziennie) ale to jak wiele ofert jest dla kierowników z takimi widełkami przeraża. A jeszcze bardziej przeraża to jak starsi stażem koledzy i koleżanki z branży próbują utemperować zapędy młodych na wyższe pensje i ucywilizowanie rynku xd bo przecież budownictwo to styl życia i pasja a nie praca dla kasy xdd
  • Odpowiedz
@piezometr ale ja się wcale nie dziwię na takie oferty. Jeśli ktoś zgadza się pracować za takie pieniądze, to po co oferować więcej? Zawsze znajdzie się jakiś jelonek ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@lordmatiz: Ano właśnie,ludzie ludziom zgotowali ten los.. ;/ Dlatego też nie dziwię się pracodawcom, ale tym którzy gnoją młodszych że '5tys chco, niech frycowe odrobią najpierw!' to już się dziwię i to bardzo, tak jakby parcie tych młodszych albo ceniących się pracowników na wyższe pensje nie było dobre dla tych starszych również..
  • Odpowiedz