Dobry dzień. Mam pytanko, czy miał ktoś do czynienia z Memo Irish Leather i jego klonami/inspiracjami, mianowicie Rasasi La Yuqawam Ambergris Showers i Zara True Leather. Memo ~ 7,50/ml Rasasi ~ 3/ml Zara ~ 0,50/ml Jakie jest podobieństwo, czy warto się w to bawić, czy raczej brać Memo. Z poważaniem #perfumy
@Kondzio21: Próbowałem tylko ambergris, ładny był ale mało skórzany imo, bardziej zielono-zamszowy. Memo nie miałem okazji powąchać, ale ceny u nich srogo za duże
@Gustavo_Fring: ja mam i memo i tiziana terenzi kaff oba są bardzo podobne,kaff jednak ma lepsze parametry, pamiętam że płaciłem chyba 5zl/ml za tiziane.
@Kondzio21: memo bajka, świetna jakość, rasasi jest bardziej liniowy i nie zmienia sie wiele po otwarciu. To ciągle dobry zapach o dobrych parametrach, memo jednak na wyższym lvl co też odzwierciedla cene. Rasasi troche lżejsze, Memo się świetnie rozwija na mnie
@Kondzio21: Miałem Rasasi. Na początku zapach mi się podobał, zielona skóra. Ale po czasie zacząłem źle na niego reagować, chyba za sprawą tej ambry, głowa mnie zaczynała boleć, aż mnie mdliło ;) Będę rzigoł ( ͡°͜ʖ͡°) i to niezależnie czy zima, czy wiosna ( ͡°ʖ̯͡°) Więc ja bym nie polecał brać flaszki na blind buy.
Memo ~ 7,50/ml
Rasasi ~ 3/ml
Zara ~ 0,50/ml
Jakie jest podobieństwo, czy warto się w to bawić, czy raczej brać Memo. Z poważaniem
#perfumy
Komentarz usunięty przez autora
to nie ten, chodzi o Rasasi La Yuqawam Ambergris Showers
Miałem Rasasi. Na początku zapach mi się podobał, zielona skóra. Ale po czasie zacząłem źle na niego reagować, chyba za sprawą tej ambry, głowa mnie zaczynała boleć, aż mnie mdliło ;) Będę rzigoł ( ͡° ͜ʖ ͡°) i to niezależnie czy zima, czy wiosna ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Więc ja bym nie polecał brać flaszki na blind buy.