@Luigi93: tak zamierzam ale jaki bank w australi ? mam n26 ale wole mieć w AUD bo eurozone jakieś fikołki zaczynają #!$%@? z covidem itp, a w australi chyba już sytuacja opanowana.
@open-alpha: w Australii chyba każdy bank ma politykę prowadzenia za 0, jeśli regularnie przychodzi wypłata. Druga sprawa jest taka, że konto aby było w pełni funkcjonalne, musisz przyjść do banku. Westpac ma pierwszy rok za darmo i mają spoko oprocentowanie na "savings". Mi dają średnio 100 zł na miesiąc za friko.
@open-alpha: niestety oprocentowanie savings we wszystkich bankach jest teraz słabe. Jedno z lepszych kont to ing https://www.ing.com.au/savings.html - 1.35%. Używam od dwóch lat i nie miałem problemów. W westpacu masz 0.55% przez pierwsze pięć miesięcy a potem 0.05%
@open-alpha: a w jakim stanie mieszkasz? ja od lat uzywam common i jest spoko, do tego naprawde fajna aplikacja. Mam tez konto firmowe w NAB, i tutaj jest to strasznie sztywne.
popatrz sobie na ozbargain.com.au czy nie ma jakis promek za otwarcie konta.
A poza tym to i tak place tylko kk zeby zbierac punkty Qantasa.
Jaki bank i rachunek oszczędnościowy, konto z 0 i prowadzenie także przelewy między unią także jest coś takiego? Ubank legit czy porażka?
ja od lat uzywam common i jest spoko, do tego naprawde fajna aplikacja.
Mam tez konto firmowe w NAB, i tutaj jest to strasznie sztywne.
popatrz sobie na ozbargain.com.au czy nie ma jakis promek za otwarcie konta.
A poza tym to i tak place tylko kk zeby zbierac punkty Qantasa.