Piękny. Jakiej magii użyłeś, żeby był taki puchaty? Mnie ciągle wychodzi bardzo zbity i twardy, mimo że ciasto rośnie na zakwasie jak bogowie przykazali.
@Weasel_of_Oz: odprawiłem czary :) A tak na serio to nie wiem. Ostatnie wypieki robię na bazie mieszanki mąk 720 i T00 (albo zwykła 400 / 450 zamiast "pizzowej") pół na pół - chleb jest delikatniejszy. Ale ta "puchowatość" raczej nie dlatego. Fermentacja razem ze składaniem u mnie trwa ok 6-7h potem lodówka ok 16h drugi bochenek garuje do jutra więc 40h
Czy w polskim interesie nie byłoby lepsze żeby podpisać pakt z Rosją o nieagresji i zaatakować Ukrainę od jej zachodu. Granice polsko rosyjskie umieścić w okolicy Kijowa. Przecież Ukraińcy mają #!$%@? na swoją ojczyznę, w końcu to twór, liczy się tylko dolar. #wojna #ukraina
#chleb #bojowkapiekarska
Dodałem sporo słonecznika, ale po wypieku go prawie nie widać :(
źródło: comment_16107858912JKNz6p35G0fRLWqZmQLnW.jpg
Pobierzźródło: comment_1610785914It1xnpWpbslsOJuz5rHXUs.jpg
PobierzA tak na serio to nie wiem.
Ostatnie wypieki robię na bazie mieszanki mąk 720 i T00 (albo zwykła 400 / 450 zamiast "pizzowej") pół na pół - chleb jest delikatniejszy. Ale ta "puchowatość" raczej nie dlatego.
Fermentacja razem ze składaniem u mnie trwa ok 6-7h
potem lodówka ok 16h
drugi bochenek garuje do jutra więc 40h