Wpis z mikrobloga

Najlepsze gry poprzedniej generacji TOP 10

1. Zelda breath of the wild ( #nintendoswitch )
Najlepszy sandbox poprzedniej generacji, gry ubisoftu mogą się chować. Bardzo dobre interaktywność, fizyka świata oraz AI wrogów

2. Wiedźmin 3 ( #ps4 )
Mechanika walki taka sobie, ale świat i questy robią robotę. Bardzo krytykowałem, ale zawsze wracałem. Grę przechodziłem 3 razy. Spokojnie ponad 200h

3. Persona 5 ( #ps4 )
Japoński RPG z bardzo dobrą fabułą, ale też świetnymi postaciami i aktywnościami szkolnymi. Zakręcona, kreatywna, zabawna. Japońszczyzna najlepszego sortu

4. catherine full body ( #nintendoswitch )
Świetna gra logiczna opowiadająca o strachu młodych mężczyzn przed zobowiązaniami. Pomysł na rozgrywkę bardzo ciekawy. Gra jest miejscami całkowicie odjechana

5. bloodborne ( #ps4 )
najlepszy souls-like moim zdaniem. klimat aż się wylewa z tv, genialna fabuła. agresywny styl gry. zajebiści bossowie, piękny gotycki świat

6. prey ( #ps4 )
godny następca genialnych bioshocków, ciekawa rozgrywka, trochę horror, wciągająca fabuła, bardzo duża swoboda sposobu grania

7. cyberpunk ( #xboxseriesx ) -> nie wiedziałem czy dać ale imo to nie jest nextgen
mimo bugów fajny świat oraz niezła fabuła. niewykorzystany potencjał.

8. HOLLOW KNIGHT ( #nintendoswitch )
najlepsza metroidvania w jaką ostatnio grałem, piękny świat, trudna, wymagająca, mroczna

9. red dead redemption 2 ( #ps4 )
duży świat, całkiem mroczna fabuła, absurdalne przywiązanie do szczegółów. dlaczego tak nisko? bo gra jest bardzo wolna

10. spiderman ( #ps4 )
fajna, ale krótka i dość kameralna historia, fajnie się bujać po mieście na pajęczynie

#gry
  • 16
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@x134xvb: Catherine bym stąd wywalił to gra generacji ps3 i x360. Świetna to prawda ale jednak ponowne wydanie z dodatkową zawartością
@x134xvb: bloodborne najlepsze soulsy? to jakiś żart? gra w której masz narzucony playstyle i kilka broni, a cała gra wygląda jak jedna mapa, nawet niby najgorsza część czyli dark souls 2 ma kilkakrotnie więcej contentu i playstylu
bloodborne to najgorsze soulsy
@mariusz-skorp: jak lubisz wolne tępo DS to pewnie tak, bloodborne zmuszało do agresywnej gry co było zaletą bo wszystko było dużo bardziej dynamiczne, ale to świat i historia bloodborne'a robią robotę, DS niestety nie ma tutaj rzadnych szans. I mówiąc dobra historia mam namyśli #!$%@? dobra historia. Bossowie też byli
najlepsi imo w bloodbornie
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@x134xvb: @szczompaj:

Zupełnie inna sytuacja. Persona 5 wyszła jednocześnie na stara i nowa generację a Catherine jednak dopiero po latach machneli remaster. Na upartego można wywalić obie ale nie są równe na moje ( ͡ ͜ʖ ͡)
@x134xvb: wolne, szybkie, zwał jak zwał, chodzi o wolność wyboru gry i ilość playstyli, możesz grać szybszymi broniami i iść w w sporą ilość staminy, zresztą ciężkie bronie w BB nie są wcale takie szybkie, w tym przypadku BB przegrywa całkowicie
Bossowie w BB najlepsi? to jakiś żart, najmniejsza ilość, połowa to po prostu "SZYBKA BESTIA", moim zdaniem bossowie w BB są mega słabi a najgorsze, że są podobni do siebie