Aktywne Wpisy
RzecznikPrawMezczyzn +584
Posłanka na Sejm RP, Anita Kucharska-Dziedzic twierdzi, że nagrodą za przymusowy pobór jest możliwość gwałcenia. #dyskryminacjamezczyzn #wojsko #bekazlewicy
tomasz-kalucki +947
#polityka "Panie pośle, osiem lat rządililiście i gdzie wrak" Brawo dla Pana, który przeszedł weryfikację i dorwał się do mikrofonu. :)
Tytuł: Zbudzone Furie
Autor: Richard Morgan
Gatunek: SF
Ocena: 5/10
Trzecia i ostatnia część sagi o Takeshim Kovacsu (znanym z Modyfikowalnego Węgla).
Akcja dzieje się kilkaset lat później gdy główny bohater zostaje rzucony na swój macierzysty Świat Haarlana. Tym razem będzie musiał zmierzyć się z "duchami z przeszłości" zarówno swojej jak i swojej planety.
Zdecydowanie najsłabsza część sagi. Przez pierwsze 200 stron męczyłem się strasznie i pytałem siebie "o co w ogóle tu chodzi?". Główny bohater szwędał się po świecie bez celu, a ja czekałem kiedy zacznie się jakaś fabuła. Później jest nieco lepiej, ale książka nie wskakuje ponad poziom rozrywkowej sensacji w klimacie SF. Na plus lekkie pogłębienie lore świata i historii głównego bohatera (ale też bez jakichś wielkich rewelacji).
Podsumowując: Można od biedy przeczytać, ale z perspektywy czasu, gdyby ktoś mnie zapytał o cykl to powiedziałbym, że nie ma sensu zagłębiać się poza 1. tom (2. dla fanów gatunku).
Wpis dodano za pomocą strony: https://bookmeter.ct8.pl
#bookmeter
Oglądałeś może serial?
Dla mnie pierwsza część sagi to mistrzostwo, niestety im dalej w las tym gorzej
W sumie to moze im nawet lepiej niz w książce wyszło przez to, bo faktycznie do czytania