Aktywne Wpisy

Jakie macie najwcześniejsze wspomnienie, które jesteście w stanie przywołać?
Moje jest z przedszkola (3 lata). W ciągu dnia byłem przenoszony między grupami kilka razy. Był grudzień, na dworze było już ciemno. Do tej pory pamiętam, jak przyszedł odebrać mnie ojciec po kilku godzinach spóźnienia. Miał ku temu powód, matka tym bardziej nie mogła mnie odebrac. W płaczu zdejmowałem ostatni worek na buty w szatni - był czerwony w białe grochy.
Moje jest z przedszkola (3 lata). W ciągu dnia byłem przenoszony między grupami kilka razy. Był grudzień, na dworze było już ciemno. Do tej pory pamiętam, jak przyszedł odebrać mnie ojciec po kilku godzinach spóźnienia. Miał ku temu powód, matka tym bardziej nie mogła mnie odebrac. W płaczu zdejmowałem ostatni worek na buty w szatni - był czerwony w białe grochy.

zielonka18 +787
test - nie plusowac
źródło: image_picker_7F204404-45F0-453C-9775-C3ED0C5B1330-20837-0000103D99B10C12
Pobierz

Tytuł: Zbudzone Furie
Autor: Richard Morgan
Gatunek: SF
Ocena: 5/10
Trzecia i ostatnia część sagi o Takeshim Kovacsu (znanym z Modyfikowalnego Węgla).
Akcja dzieje się kilkaset lat później gdy główny bohater zostaje rzucony na swój macierzysty Świat Haarlana. Tym razem będzie musiał zmierzyć się z "duchami z przeszłości" zarówno swojej jak i swojej planety.
Zdecydowanie najsłabsza część sagi. Przez pierwsze 200 stron męczyłem się strasznie i pytałem siebie "o co w ogóle tu chodzi?". Główny bohater szwędał się po świecie bez celu, a ja czekałem kiedy zacznie się jakaś fabuła. Później jest nieco lepiej, ale książka nie wskakuje ponad poziom rozrywkowej sensacji w klimacie SF. Na plus lekkie pogłębienie lore świata i historii głównego bohatera (ale też bez jakichś wielkich rewelacji).
Podsumowując: Można od biedy przeczytać, ale z perspektywy czasu, gdyby ktoś mnie zapytał o cykl to powiedziałbym, że nie ma sensu zagłębiać się poza 1. tom (2. dla fanów gatunku).
Wpis dodano za pomocą strony: https://bookmeter.ct8.pl
#bookmeter
źródło: comment_1610443118YXH14PRQcgK4vOfZQ9IilP.jpg
PobierzOglądałeś może serial?
Dla mnie pierwsza część sagi to mistrzostwo, niestety im dalej w las tym gorzej
W sumie to moze im nawet lepiej niz w książce wyszło przez to, bo faktycznie do