Wpis z mikrobloga

Ta cała ówczesna cywilizacja to kupa śmiechu i żart z ludzi. Chodzicie do szkoły, jesteście tam oczywiście kształtowani na przyszłych robili w obozach, zwanych pracą, dzień w dzień po osiem godzin. Konsumujecie, kupujecie samochody, abyście mogli dojechać do swojej pracy, przez co płacicie na paliwo i na naprawy samochodu, który po jakimś czasie się psuje. Wychodzicie na zero. Religia daje sztuczną nadzieję niewolnikom na życie po śmierci za trudy życia. Pieprzycie się, dla własnego egoizmu, i również spłodzenia potomka, kolejnego przyszłego robola, który będzie #!$%@?ł po osiem godzin dzień w dzień. Sprzedają wam alkohole i papierosy, narkotyki, abyście mogli na chwilę odetchnąć, przez co znowu uzależniacie się, napełniając kieszenie panom, i rządom, które pragną uzależnionych niewolników, wiecznie naćpanych i uzależnionych. Powielacie schematy swoich przodków, które prowadzą was donikąd. Wybieracie sobie panów na wyborach, którzy jeszcze bardziej dokręcają wam podatków i śmieją się z waszej naiwności. Ta cała wasza powaga do życia to kupa śmiechu. Śmieją się oczywiście elity z całego społeczeństwa, które dały temu społeczeństwu trochę zabawek, które po jakimś czasie się zepsują. Ten cały pseudo postęp, stworzył więzienia, pseudo przemysłu, gdzie praca nie ma nic wspólnego z pracą, a nauka z prawdziwą wiedzą. Ten wpis oczywiście był głównie do natali, poważnie podchodzących do życia. Ja tutaj widzę tylko niewolnictwo od narodzin do śmierci.
#antynatalizm
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Chodzicie do szkoły, jesteście tam oczywiście kształtowani na przyszłych robili w obozach, zwanych pracą, dzień w dzień po osiem godzin. Konsumujecie, kupujecie samochody, abyście mogli dojechać do swojej pracy, przez co płacicie na paliwo i na naprawy samochodu, który po jakimś czasie się psuje. Wychodzicie na zero. Religia daje sztuczną nadzieję niewolnikom na życie po śmierci za trudy życia.

@jim78:
Niski_Manlet - > Chodzicie do szkoły, jesteście tam oczywiście kształtowani na przysz...

źródło: comment_1610366521vhQggsAqoRax6hFOTCjnjU.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@kiszczak: To tak jakby mieć pretensje, że kupuje ze sklepu, w którym ktoś tam postawił jedzenie i mam za co żreć ? Bez komputera mógłbym się obejść, a korzystam, bo mam taką okazję.
  • Odpowiedz
To tak jakby mieć pretensje, że kupuje ze sklepu, w którym ktoś tam postawił jedzenie i mam za co żreć ?

@jim78: Z Twoim nastawieniem byłyby one całkowicie uzasadnione. Akurat jedzenie można wyhodować sobie samemu bez uczestnictwa w tym całym życiu do którego czujesz taką pogardę.

Bez komputera mógłbym się obejść, a korzystam, bo mam taką okazję.

Ludzie bez pracy, domów, alkoholu i narkotyków też mogliby się obejść, ale korzystają,
  • Odpowiedz
@jim78: Bez komputera też, choć jest efektem tej "kupy śmiechu cywilizacji", a z niego korzystasz. Nie widzisz tu pewnego dysonansu między tym co głosisz, a tym co robisz?
  • Odpowiedz
@HAL__9000: Dlaczego bzdury? Jeśli ktoś czuje taką pogardę do cywilizacji może jebnąć wszystko, wyjechać do dżungli i żyć tam w zgodzie z naturą. Wielu tak zrobiło. Ale łatwiej jest #!$%@?ć z ciepłego pokoju jak ta cywilizacja jest zła, jednocześnie korzystając ze wszystkich jej dobroci. To są dopiero szczyty hipokryzji.
  • Odpowiedz
@kiszczak: Nie chcę przeprowadzki do dżungli, bo akurat mam dobrą matkę, chociaż nie jestem zadowolony, że mnie tutaj ściągnęła bez mojej zgody.
  • Odpowiedz
Nie chcę przeprowadzki do dżungli, bo akurat mam dobrą matkę

@jim78: Zabierz ją więc ze sobą( ͡° ͜ʖ ͡°) a na początek porzuć ten zły komputer, bo i tak możesz bez niego żyć( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kiszczak: "dobroci", to żeś pojechał.

Nie dość, że zmuszasz innych do życia, natalu, to jeszcze im każesz #!$%@?ć na łono natury tylko dlatego, że ośmielają się krytykować cywilizację, która w żadnym wypadku nie zmierza do rozwiązania problemów, a jedynie ich ciągłego tworzenia i rozwiązywania, i to wszystko w perfidny sposób. Spójrz jak żenująca jest twoja postawa.
  • Odpowiedz