@DartNorbe: Antyszczepy to najczęściej osoby które mają dobre wykształcenie, dobrą sytuację materialną, ale rozwinęły się tylko w jednym kierunku i uważają że szuryzmy to sposób na poszerzenie horyzontów myślowych, więc są lepsi znając tajemną wiedzę w przeciwieństwie do plebsu.
@maxwol to cala europa zachodnia i skandynawia tez poeinny socjal zlikwidowac ale wtedy polacy nie mieliby gdzie jezdzic xD bo za granicą to socjal ok ale w polsce komuna xDDD
@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE: Za granicą też jest wyższa kwota wolna od podatku i socjal nie jest tak wysoki do mediany zarobków. Polacy piszemy z wielkiej litery i generalnie Polacy jeżdżą w zdecydowanej większości pracować, tak więc nie wiem po co wyjechałeś z tym tekstem.
Wy się z tego cieszycie? Serio?! 500 plus nie powinno być, ale nie pod pretekstem szantażu. Bo w ten sposób rządzący osiągnęliby to, co chcą, czyli zaszczepienie społeczeństwa, a co za tym idzie- segregację. O to wam chodzi? Ludzie, patrzcie szerzej, a nie tylko najbliżej jak się da. 500+ nie jest teraz tak łatwo zabrać, bo wielu ludzi na tym opiera swój budżet. Rząd co chwilę wprowadza nowe podatki, nowe utrudnienia dla
@BuQwald: No właśnie antyszczepy to wbrew pozorom nie są raczej wyborcy PiSu, na wsi co pan doktor powie, to jest święta rzecz, no i trzeba się szczepić. Natomiast najwięcej odmów jeśli idzie o szczepienia obowiązkowe jest w dużych miastach, głównie w Gdańsku, najmniej na podkarpaciu.
@ewelinulla: bzdura. Ty nie widziałeś pokolenia 50+ z dostępem do internetu na wsi. Chłoną wszystko bezkrytycznie.
@DartNorbe: nie mam dziecka więc mi to lata, mogą zrobić tylko dla szczepionych xD a nawet lepiej - szczepienia tylko dla 500+ to byłoby jeszcze lepsze
źródło: comment_16098890425a4eYSo8GILW6mksWznQCL.jpg
Pobierzźródło: comment_1609928617lwiddL8dY48SACyApQ6EPE.jpg
Pobierz@maxwol:
@ewelinulla: bzdura. Ty nie widziałeś pokolenia 50+ z dostępem do internetu na wsi. Chłoną wszystko bezkrytycznie.