Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 110
@rorf46: populizm to nie lewica - populizm to populizm. Realizowanie postulatów quasi-społecznych gdy jedynym i nadrzędnym celem jest marketingowy efekt polityczny nie zbyt wiele ma wspólnego z lewicowością.
  • Odpowiedz
@Koliat: no nie wiem... ja akurat nie nazywam PiSu lewicą, bo dziwnie mi to brzmi, bardziej mam wrażenie, że jest to uderzenie Konfederacji w PiS jako element rywalizacji na prawicy, ale w istocie jakbym miał wybierać czy PiS jest gospodarczą lewicą czy prawicą, to powiedziałbym, że zdecydowanie lewicą
  • Odpowiedz
@Ignacy_Loyola: nie no, programy socjalne, rozdawnictwo, podwyższanie podatków, wprowadzanie nowych podatków i opłat od wszystkiego, wykupywanie prywatnych przedsiębiorstw przez państwowe spółki i #!$%@? się państwa w gospodarkę jest w ch0j prawackie xD
  • Odpowiedz
Realizowanie postulatów quasi-społecznych gdy jedynym i nadrzędnym celem jest marketingowy efekt polityczny nie zbyt wiele ma wspólnego z lewicowością.

@Koliat: Razem się to podoba i nie widzą w tym nic złego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mathas: No dlatego czysto gospodarczo PIS to lewica a światopoglądowo stara się być na prawo, co im i tak nie wychodzi. Jedno mówią a robią drugie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wykop to jedyne miejsce, gdzie można przeczytać, że amerykańska Partia Demokratyczna to komuniści, PiS to lewica, a Konfede*acja to wolnościowcy.

@Ignacy_Loyola: Bo taka jest prawda, tylko się ludzi okłamuje.
  • Odpowiedz