Wpis z mikrobloga

Chciałem się trochę dokształcić w tym całym syfie. Tam naprawdę jest sporo możliwych skutków ubocznych.

Obrzęk naczynioruchowy, ciężkie zmiany skórne, nudności, wymioty, trombocytopenia, agranulocytoza, ostre uszkodzenie wątroby czy skurcz oskrzeli, a to tylko te, których nie ukrywają. Nie ma żadnej pewności, że to w ogóle pomoże, dawki trzeba powtarzać, a nie wiadomo, co tam tak naprawdę się znajduje i czym nas faszerują.

Jestem przerażony.

#koronawirus #antyszczepionkowcy #bekazantyszczepionkowcow

NapalInTheMorning - Chciałem się trochę dokształcić w tym całym syfie. Tam naprawdę j...

źródło: comment_16097125285NSf5i7LS4LO12UYj0a5Ja.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NapalInTheMorning: a w dodatku w fazie IV testuje sie ten morderczy lek na ludziach, powtarzam, na l u d z i a c h - i bigpharma potem ma z tego zyski. Nigdy nie wiadomo co sie wydarzy, lekarze na usługach firm farmaceutycznych przepisują ten lek na lewo i prawo, podają go w szpitalach, nawet nie wiesz tak naprawdę co dostajesz. I nawet nie wiesz, że bierzesz udział w e
  • Odpowiedz
@Strahl: 4 faza to jest monitorowanie po dopuszczeniu do obrotu na zasadach ogólnych poprzez wypełnianie ankiety jeżeli masz po tym skutki uboczne. Szczepionka jeszcze jest w 3 fazie i została dopuszczona warunkowo. Widzę że zero pojęcia.
  • Odpowiedz
@Strahl: 3 faza jest eksperymentem medycznym i umocowanie w prawie farmaceutycznym.

Rozumiem że proszczepy i anty mają tutaj swoją wojenkę ale jak już coś piszemy to chociaż niech to ma sens bo wychodzisz na takiego samego szura co Ci od mikroćipów
  • Odpowiedz
Szczepionka jeszcze jest w 3 fazie i została dopuszczona warunkowo.

@pigularz: jest w fazie 3 i 4 jednocześnie

poprzez wypełnianie ankiety jeżeli masz po tym skutki uboczne.

@pigularz: to nie jest jedyny sposób badań IV fazy
  • Odpowiedz
@megawatt: no i co wniosła twoja wypowiedź ? To jest jakiś argument aby bez namyslu lecieć i się szczepić ? Najlepszym wyjściem jest poczekać na resztę szczepionek i na pełne dane o bezpieczeństwie.
  • Odpowiedz
Rozumiem że proszczepy i anty mają tutaj swoją wojenkę ale jak już coś piszemy to chociaż niech to ma sens bo wychodzisz na takiego samego szura co Ci od mikroćipów

@pigularz: ja nie mam żadnej wojenki, ja po prostu uważam, że w przypadku antyszczepionkowców przewalono pieniądze z podatków na ich edukacje jeszcze bardziej niż sasin przewalił je na wybory które się nie odbyły. Nie schlebiaj mówiąc, że ktokolwiek z nimi
  • Odpowiedz
@Strahl: Które z tych wymienionych skutków ubocznych zagrażają życiu? Które z nich mogą wywołać trwały uszczerbek na zdrowiu? Pytam, bo się nie znam. Wiem, że jak idę po leki bez recepty do apteki to tam też są wypisane możliwe skutki uboczne i czasem takie dość nieprzyjemne.
Ktoś mi powie tak konkretnie co przemawia przeciw szczepionce, a co za?
  • Odpowiedz
@aruel89: problem polega na tym że szczepionka jest nowa i nigdy nie była podawana na szerokiej populacji, leki które masz wypisane to z reguły substancje znane od dziesięcioleci i niejeden doktorat na tym zrobił.
  • Odpowiedz
@pigularz: Patrzę na to w ten sposób: Covid też jest nowy i nie był "testowany" na szerokiej populacji. Ostatecznie zwycięża statystyka, rachunek prawdopodobieństwa. Po prostu bardziej opłaca się szczepić niż nie szczepić. Jak straszne musiałyby się okazać skutki uboczne szczepionki, żeby dorównać temu, co zrobił Covid?
  • Odpowiedz
Obrzęk naczynioruchowy, ciężkie zmiany skórne, nudności, wymioty, trombocytopenia, agranulocytoza, ostre uszkodzenie wątroby czy skurcz oskrzeli,

@NapalInTheMorning: takie skutki uboczne po każdym leku możesz mieć, weź idź kup coś na grypę i przeczytaj ulotkę to się zdziwisz.
  • Odpowiedz