Aktywne Wpisy

ibleedforyou +5
jaki to kolor oczu?
źródło: 488519738_1722581595269304_4090418323250561329_n
Pobierz
1koziolek +36
#kanalzero
Same pozytywne komentarze pod rozmową z Brunem na KZ. Przerażające jak funkcjonuje sterowanie opinią publiczną przez pożytecznych idiotow, fanatyków, a pewnie również i boty.
Same pozytywne komentarze pod rozmową z Brunem na KZ. Przerażające jak funkcjonuje sterowanie opinią publiczną przez pożytecznych idiotow, fanatyków, a pewnie również i boty.

Próbuję zapodać przykładowy structured streaming sparkiem do kafki i same problemy. Większość już rozwiązałem, teraz mam na drodze ten:
org.apache.spark.AnalysisException: value attribute unsupported type bigint. value must be a(n) string or binary;
at org.apche.spark.sql.kafka010.KafkaWriter ...
kod:
val stream = spark.readStream.format("rate").option("rowsPerSecond" 1).load() // to streamuje liczby long co sekundę
val query = stream.writeStream.outputMode(OutputMode.Append()).format("kafka")
.option("kafka.bootstrap.servers", "localhost:9092").option("topic", "myTopic")
.option("checkpointLocation", "/home/programista4k/tmp").option("failOnDataLoss", "false").start()
Streaming który zapodaję to long a nie bigint, ale niech będzie, rozumiem, że muszę to przekonwertować np. do string? Jak to zrobić? Jakiś stream.map(i => i.toString()) by się przydał, ale nie wiem jak to zrobić.
#programowanie #spark #kafka #scala