Dla mnie GeForce Now to największa rewolucja w minionym roku 2020. Nie składane smartfony, które są niepotrzebne 95% ludzi, tylko właśnie GeForce Now. Kuźwa pomyślcie. Nie trzeba kupować procka, ramu, dysku ssd, zasilacza i kij wie czego. Wystarczy tani smart telewizor, tania przystawka z Android TV albo stary laptop. Odpalasz GeForce Now i grasz w najnowsze gry z RT. Jak stabilny internet się rozpowszechni w Polsce, a GeForce Now będzie obsługiwać wszystkie gry, to kupno kart graficznych za 2000-3000 zł całkowicie straci rację bytu. Płacisz 25 zł i grasz w najnowsze gry z Ray Tracingiem XD To jest prawdziwa rewolucja roku 2020. Change my mind. #geforcenow #gry
@siona: wybacz, ale widać ze się nie interesujesz. Sieć kwantowa była testowana kilka lat temu w Holandii i to już działa. To samo z komputerami kwantowymi, one już istnieją, działają i w niektórych zastosowaniach już teraz biją komputery klasyczne.
@dziobnij2: jeśli grasz w civ5 to może i tak. Jakikolwiek FPS nie ma racji bytu. Sorki ale mam 600mb symetryczne łącze, stabilne i lag jest niestety zbyt widoczny. Plus brak możliwości modowania gier :(
@dziobnij2 geforce now ma straszne opóźnienia, o dziwo stadia nie. Grając w pubg na stadii to jakbym nie wiedział, że to streaming to nawet bym się nie połapał
@AAASAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA: jakie opóźnienie? XD gram w multiki typu hell let loose i jest git. Nie będzie to nigdy czas reakcji jak na PC, ale da się grać całkiem nieźle
Światłowodów się nie kładzie byle gdzie, najtęższe głowy w telecomach budują 20 letnie strategie tego gdzie to położyć żeby dostarczyć ofertę do klientów... Których stać i kupią, a nie żeby każdy miał
@InterferonAlfa_STG: gościu ja mam na wsi światłowód i ceny internetu są śmiesznie niskie w porównaniu do internetu radiowego, który miałem wcześniej. Światłowody się teraz wszędzie kładzie.
@dziobnij2: tylko że ta usługa kosztuje aktualnie 25 zł bo jest promowana przez nvidie i opłata jest bardziej symboliczna. Jak zdobędzie odpowiednią popularność, odpowiednią bazę graczy i tytułów to rozpoczną żniwo zwiększając abonament do poziomu generowania zysku. Jeśli ktoś myśli że to wiecznie będzie po 25 ziko (jakieś 7 dolców na chwilę obecną) to chyba spadł z księżyca.
@dziobnij2 szkoda że GTA 5 nie ma, ale sama usługa działa bardzo dobrze. Pewnie to też zależy od operatora internetu. Jak u mnie w testach światłowód zawsze ma między 1 a 3 ms opóźnienia to i trudno się dziwić że na opóźnienia nie narzekam.
@dziobnij2: to jest mega fajna platforma do gier a co najlepsze mozesz kupic wireless kontroller do telefonu i grac w najbardziej wymagajace gry pc na smartfonie, super. Jedyny minus to mala bibliotera nowych gier mam nadzieje, ze to sie kiedys zmieni
@AAASAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA: @rysownik: Widzę że zawodnicy e-sportu się znaleźli ( ͡°͜ʖ͡°) To nie jest platformą do szybkich, responsywnych strzelanek online. Grałem na tym w far cry 5, metro, cyberbuga, as oddysey, czyli single w których miałem stałe 60fps i w niektórych Ray traycing. I do tego to się nadaje i daje dużo frajdy bez kupowania jakiegoś kosmicznego sprzętu.
to nigdy nie zadziała! Fizyki nie oszukasz. Opóźnienie zawsze będzie o dobry rząd wielkości wyższe. Sama latencja do DC będzie przynajmniej dwucyfrowa i nie mówimy tu o 10ms...
@siona: światło w szkle okrąży Ziemię w 0,2 sekundy. Myślę, że serwery do takich usług rozstawia się po całym świecie (wraz ze wzrostem popularności rośnie też ich liczba) i to wcale nie jest taki duży problem dla zwykłego człowieka, który chce sobie pograć.
@Hrabia_Karolescu: A ja grałem już na tym kiedyś w devil mamy cry reboot serii i streamowalo się tak ze przy szybkiej zadymie widać było takie artefakty jak przy filmach rmvb czy nawet full hd ale jak dużo się dzieje na ekranie to taki skompresowany obraz widać
@dziobnij2: no fajne ale mimo wszystko są opóźnienia i na swoim sprzęcie lepiej. Jak kogoś jednak nie stać a chce pograć w dobre gierki i ma neta 1giga to jak najbardziej polecam
Cały wykop #!$%@?... Wyborcy Tuska z wykopu, uśmiechnięci, tolerancyjni fajnopolacy, ryją bekę z zamachu na premiera obcego kraju bo jest prawicowcem xD
#geforcenow #gry
Sieć kwantowa była testowana kilka lat temu w Holandii i to już działa. To samo z komputerami kwantowymi, one już istnieją, działają i w niektórych zastosowaniach już teraz biją komputery klasyczne.
Komentarz usunięty przez autora
@InterferonAlfa_STG: gościu ja mam na wsi światłowód i ceny internetu są śmiesznie niskie w porównaniu do internetu radiowego, który miałem wcześniej. Światłowody się teraz wszędzie kładzie.
Jeśli ktoś myśli że to wiecznie będzie po 25 ziko (jakieś 7 dolców na chwilę obecną) to chyba spadł z księżyca.
Instytut danych z dupy wydział "na chłopski rozum"?
Jedyny minus to mala bibliotera nowych gier mam nadzieje, ze to sie kiedys zmieni
@Vittu: zapomnij, nie ma Civ5 jak i większości AAA. Wydawcy są obrażeni na #geforcenow
Widzę że zawodnicy e-sportu się znaleźli ( ͡° ͜ʖ ͡°) To nie jest platformą do szybkich, responsywnych strzelanek online.
Grałem na tym w far cry 5, metro, cyberbuga, as oddysey, czyli single w których miałem stałe 60fps i w niektórych Ray traycing. I do tego to się nadaje i daje dużo frajdy bez kupowania jakiegoś kosmicznego sprzętu.
@siona: światło w szkle okrąży Ziemię w 0,2 sekundy. Myślę, że serwery do takich usług rozstawia się po całym świecie (wraz ze wzrostem popularności rośnie też ich liczba) i to wcale nie jest taki duży problem dla zwykłego człowieka, który chce sobie pograć.
@dthprf: to tak nie działa, bo i tak trzeba przesłać tradycyjnie informację aby odczytać spin.