Aktywne Wpisy
Przydupaska +50
Opowiem Wam dzisiaj o związku,ktoŕy na dobrą sprawę zakończył się szybciej niż zaczął XD
Od jakichś dwóch miesięcy spotkałam się z pewnym mężczyzną. Jako że niedawno miałam urodziny,to pojechaliśmy na weekend do Poznania. Wiecie,romantyczne spacerki i te sprawy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°). Taki bynajmniej był plan, jednak jak wiadomo,życie zweryfikowalo wszystko XD
Nadeszło
Od jakichś dwóch miesięcy spotkałam się z pewnym mężczyzną. Jako że niedawno miałam urodziny,to pojechaliśmy na weekend do Poznania. Wiecie,romantyczne spacerki i te sprawy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°). Taki bynajmniej był plan, jednak jak wiadomo,życie zweryfikowalo wszystko XD
Nadeszło

lunaria +162
moja mama mi wczoraj powiedziała, że w pewnym wieku już nie pasują długie włosy, trzymajcie mnie
#rozowepaski #wykop30plus
#rozowepaski #wykop30plus

![[ENG] "Izrael powinien sprawić, by Gaza wyglądała jak Auschwitz" David Azoulai](https://wykop.pl/cdn/c3397993/ff9c0fe6863abb39f046a0eb391a1a7ef2eb8928be2a44e02a8151d68c952292,q70.jpg)

- dom stary 11x6m
- 6 grzejników ma być, połączonych przewodami idącymi przy podłodze po obwodzie
- rury i połączenia będą po wierzchu (za meblami)
- nie da rady ani pod podłogą ani strychem
- zasilanie z kotła z podajnikiem z kotłowni dobudowanej tuż obok (tam już miedź lutowana)
- moje doświadczenie to jedna prosta i niezawodna instalacja CO którą zrobiłem u siebie - kocioł+bufor+podłogówka.
- PP zgrzewać umiem, PEXy skręcałem tyle co pętle przy rozdzielaczu.
Przy PEX skręcanym same złączki 400zł. PP wyjdzie taniej, No ale rury sztywniejsze, zgrzewarką trudniej podejść niż kluczem, ciężej poprawić i trzeba mufki wstawiać. Praski do zaciskanych pexów nie mam.
Ma działać, i nie chcę nerwów poszarpać przy montażu :)
@smk666: układ otwarty, ciśnienie tyle co słup wody wytworzy, musiałoby kapać aby zauważyć wyciek
@kwahu666: ten system jest mi obcy
@bajcik: No w tamtej norze był za duży kocioł dwufunkcyjny z naczyniem przeponowym, ciśnienie robocze do 1,5 bara. Zwykle kapało kiedy trzeba już było dopuszczać wody co 2-3 dni, tak to po prostu szukałem po zaciekach z kamienia na złączkach i rurach.
PP możesz zgrzac daleko od ściany i później dopiero dać na uchwyty i mocować.
Do tego co piszesz najlepsza by była miedź...
@rajman: Instalacja ma dopiero powstać.