Wpis z mikrobloga

@Kwiki: no nie specjalnie obczajalem profil tej laski co #!$%@? te farmazony i normalny, prawdziwy stary profil, dużo znajomych, mąż dzieci itp i na profilu ciągle udostępnia takie gówna, a sprawdziłem bo też miałem podejście, że to musi być troll, bo nie można być aż tak #!$%@? XD
  • Odpowiedz
@Kwiki: Tacy ludzie istnieją i tak się składa że z jednym takim mam do czynienia na co dzień. Moja siostra cioteczna zrobiła mi już paręnaście wykładów o tym jak 5G pali mózgi oraz o tym jak Bill Gates chce nas zachipować szczepionkami. Więc takich ludzi jest raczej sporo.
  • Odpowiedz
@Nutramigen: pozytywna i negatywna kontrola - nie można robić sobie testów od tak, wyjdą wszystkie pozytywne i "aaa, cała grupa ma koronę", tak samo przy negatywnych "aaa, nikt nie miał".
Negatywna kontrola to kontrola bez wirusa, a pozytywna to taka, która musi dać wynik "chory" (oczywiście test chory nie jest).
Inaczej wynikami możnaby się podetrzeć ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Nutramigen:

Negative and Positive Controls

A negative control and a positive control are included in each test order to evaluate run validity in order to generate a valid result.

The Abbott m2000rt instrument automatically reports the control results on the Abbott m2000rt workstation. An error control flag is displayed when a

control result is out of range. Refer to the Abbott m2000rt Operations Manual for an explanation of the corrective actions for the error control
  • Odpowiedz
@Gruby_Wujo: jak robisz testy, to musisz je mieć do czego porównać, dlatego robi się równolegle próbki, o których wiadomo, że zawsze dadzą wynik dodatni (kontrola dodatnia - fabrycznie ma dodane to czego szukamy) lub ujemny (kontrola ujemna).
  • Odpowiedz