Szybkie streszczenie Jakiś czas temu zainteresowałem się tematyka mikrokontrolerow i chciałem w to wejść. Tak się cudownie złożyło ze dostałem dzisiaj na prezent od baby jakiś zestaw arduino dla nowicjusza. Wszystko fajnie. Otworzyłem sam komputer i podpiąłem kablem USB. W oczy rzuciło mi sie ze to coś to itsp jest niefajnie powyginane. Jak bardzo będzie to uciążliwe przy bawieniu się tym. Często z tego się korzysta? Mieć #!$%@? czy zwracać na gwarancje
Dodam ze ja nic z tym nie zrobiłem. Było takie jak wyjąłem
@asdfghjkl: Ogólnie ja w takich sprawach za bardzo nie siedzę. Nie mam lutownicy i nie wiem skąd wziąć takie piny w przypadku złamania. I czy one są uniwersalne czy jakieś konkretne. Chciałem najpierw zainteresować się podstawami elektroniki, ale baba trochę mnie wyprzedziła
@asdfghjkl: co tam chciałeś napisać i zmieniłeś zdanie? Serio. Zakup sobie piny jeśli nie masz i lutownicę. Ile można migać diodą na płytce i robic pająki na stykówkach ( ͡°͜ʖ͡°)
@as25_cule: piny kupisz na aliexpress i pewnie w lokalnym sklepie z komponentami elektronicznymi czy na allegro. Tanie to jest. Lutownicę kupisz w pierwszym lepszym markecie budowlanym.
Szybkie streszczenie
Jakiś czas temu zainteresowałem się tematyka mikrokontrolerow i chciałem w to wejść. Tak się cudownie złożyło ze dostałem dzisiaj na prezent od baby jakiś zestaw arduino dla nowicjusza. Wszystko
fajnie. Otworzyłem sam komputer i podpiąłem kablem USB. W oczy rzuciło mi sie ze to coś to itsp jest niefajnie powyginane. Jak bardzo będzie to uciążliwe przy bawieniu się tym. Często z tego się korzysta? Mieć #!$%@? czy zwracać na gwarancje
Dodam ze ja nic z tym nie zrobiłem. Było takie jak wyjąłem
źródło: comment_1608778021r7VwhRFVb9xKEkS0d5TLrZ.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora