Aktywne Wpisy

mirko_anonim +366
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Uświadomiłem sobie, że moja rodzina chyba chce mnie wrobić w małżeństwo z kobietą w ciąży. Mieszkam na wsi, w typowej małorolnej rodzinie. 3 rodzeństwa. Jestem najstarszy, lvl 28. Od zawsze zachrzan na polu i w gospodarce, zero wakacji, wyjazdów, wolnego. Po maturze niemal siłą wyrwałem się na niewiele warte studia (pedagogika), ciągle dorywczo pracowałem i uczyłem się, bo rodzice mi nie pomagali finansowo. Zrobiłem licencjat i od razu zacząłem
Uświadomiłem sobie, że moja rodzina chyba chce mnie wrobić w małżeństwo z kobietą w ciąży. Mieszkam na wsi, w typowej małorolnej rodzinie. 3 rodzeństwa. Jestem najstarszy, lvl 28. Od zawsze zachrzan na polu i w gospodarce, zero wakacji, wyjazdów, wolnego. Po maturze niemal siłą wyrwałem się na niewiele warte studia (pedagogika), ciągle dorywczo pracowałem i uczyłem się, bo rodzice mi nie pomagali finansowo. Zrobiłem licencjat i od razu zacząłem

volodia +379

#hackintosh
PS To pobiera cały obraz systemu? Czy tylko recovery? Bo recovery pobiera też cvad program, ale to nie działa u mnie, w sensie nie mogę połączyć się z netem żeby pobrać instalator, tylko potrzebuję instalkę z całym systemem
pobierz master i będzie działało
ale cały system tylko pod macOS
@BooB
@Avil Cześc, pozwolę się Was zapytać w tym temacie.
Obecnie mam Catalinę na Cloverze możecie doradzić jakim sposobem będzie najszybciej postawić Big Sur? Trochę przeglądałem temat i ciężko znaleźć cokolwiek dobrego - zazwyczaj anglojęzyczne filmy na YT robione pod konkretną konfigurację. Czy powinno się instalować używając Open Core czy system można stawiać też na Cloverze? Jeśli lepiej będzie działał na Open Core to czy config z clovera i kexty, na
OpenCore też ma swoje problemy, ogólnie jeszcze to jak działa Big Sur nie jest idealne
OpenCore wymaga zupełnie innych sterowników a czasami też kextów. No i oczywiście SSDT
( ͡° ͜ʖ ͡°)