Wpis z mikrobloga

@BooB: dziwne, komenda "python macrecovery.py -b Mac-00BE6ED71E35EB86 -m 00000000000000000 download:" mi nie działa, pobrałem najnowszego Pythona ( ͡° ʖ̯ ͡°)
PS To pobiera cały obraz systemu? Czy tylko recovery? Bo recovery pobiera też cvad program, ale to nie działa u mnie, w sensie nie mogę połączyć się z netem żeby pobrać instalator, tylko potrzebuję instalkę z całym systemem
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kilo-bravo: nie działa bo się źle skompilowało, jest już issue na GitHubie
pobierz master i będzie działało
ale cały system tylko pod macOS
@kilo-bravo
@BooB
@Avil Cześc, pozwolę się Was zapytać w tym temacie.
Obecnie mam Catalinę na Cloverze możecie doradzić jakim sposobem będzie najszybciej postawić Big Sur? Trochę przeglądałem temat i ciężko znaleźć cokolwiek dobrego - zazwyczaj anglojęzyczne filmy na YT robione pod konkretną konfigurację. Czy powinno się instalować używając Open Core czy system można stawiać też na Cloverze? Jeśli lepiej będzie działał na Open Core to czy config z clovera i kexty, na
  • 1
@Victoremque: Clover nie działa z 11.0
OpenCore też ma swoje problemy, ogólnie jeszcze to jak działa Big Sur nie jest idealne
OpenCore wymaga zupełnie innych sterowników a czasami też kextów. No i oczywiście SSDT
  • 1
@Victoremque: ja się nie wypowiadam bo całkowicie porzuciłem ekosystem apple, ostatni raz jak robiłem to robiłem już na opencore jedynie dla fun'u czy się uda czy nie :P (a sprzęt składałem kilka lat temu specjalnie pod hacka). Według mnie w tym momencie jednak jeśli chcesz myśleć o apple to jednak musisz spojrzeć przychylnym okiem na ich nowe generacje z chipem m1, który wygląda całkiem spoko, a pewnie zabije hacka na amen