Aktywne Wpisy
Jestem_Tutaj +6
Uwaga REBUS bd trudne!
Leosiaa +1
Czy chcąc wyciszyć mieszkanie (już wyremontowane), #!$%@? każdej ściany wełną mineralną i zrobienie sufitu podwieszanego pozwoli mi spać spokojnie bez słuchania stukania kopyt sąsiada nad głową? Blok z pustaków i wszystko się niesie każdą możliwą drogą, dlatego podejrzewam, że sam sufit nie wystarczy. Dosłownie jak jest w domu to napieprza nogami co 5 sekund w podłogę, jakby kroki nabijał na apce:)) Pierwsze co wejdę do domu to słyszę stukanie aż do 1
Też raczej jestem z tych, co jak widzą normy CO2 podawane przy samochodach, to budzi to uśmiech politowania.
Ale jak zdamy sobie sprawę, że tylko okres 1 pokolenie (ot 70 lat), zmieni klimat na praktycznie ZAWSZE z naszego punktu widzenia (a przynajmniej na 10 000 lat), to .... kopara opada.
Z tego punktu widzenia, te nasze wkurzanie się, że może Polska przez odejscie od węgla będzie się rozwijała przez jakiś czas 3% rocznie PBK zamiast 5% (pomijając obecny kryzys itp.) jest mega komiczne.
I lemingi klimatyczne niech sobie darują #!$%@?, że to fajnie, że będziemy mieć ciepłe morze i lasy to pochłoną itd. Każdy wasz pseudo argument u tych 2h jest tam #!$%@? w pył i kwiczy, każdy.
Dość powiedzieć, że praktycznie już jest przesądzone to, że poziom oceanów podniesie się o 5 m, a to oznacza choćby migrację 100 mln tylko z samego Bangladeszu, który zaraz będzie zamieszkiwać 250 mln osób, a prawie wszyscy żyją w delcie rzek, które już dziś zalewają 1/3 kraju. W dodatku te państwo ma gęstośc zaludnienia w zasadzie naszych miast, wiec będą uciekać aż miło. A to tylko 1 państwo, ja już nie chcę wspominać o Afryce i o tym, że tam rolnictwo praktycznie stanie się niemożliwe .... ciekawe gdzie pójdą :D
#klimat #pogoda #polska #swiat #emigracja #co2
@text: WOOOOOW a ten spadek ilości CO2 w powietrzy kiedy stanęły Chiny to nie psuje trochę narracji w stylu "za tą KRESKĄ NIE DA SIĘ JUŻ NIC ZROBIĆ APOKALYPSA !!"
@Peeleejin:
czyli nic nie zrozumiałeś XD
W czasie pandemii tylko zmniejszyła się CHWILOWO szybkośc wzrostu poziomu CO2. Jeżeli sugerujesz, że poziom CO2 a atmosferze przez to zmalał, to skwituję to tak .... XD
Po drugie, gdyby faktycznie dziś ustała emisja CO2, to poziom zacznie spadać. Przecież to pokazał.
http://www.chronmyklimat.pl/projekty/wiadomosci/354/klimat_ziemi_w_przyszlosci?ajax=1&print=1
Ale jeśli myślisz, że nie musimy nic robić, bo za
@text: A co mamy robić ? Większość emisji to przemysł Chin,USA i krajów 3 świata. Zmniejszenie emisji w Europie która w skali globu emituje około 10% to tylko symbolika bo nie dotyka źródła problemu - ba nawet napędza go jeszcze
@Peeleejin:
I wszystkie ta państwa już to robią, Chiny mają już najwiećej OZE na świecie. USA też idzie ostro, trochę zwolniła za Trumpa.
Ale prawda jest taka, że przestawienie produkcji i energetyki na OZE i AJ powinno leżeć po stronie bogatych, bo tylko oni mogą obniżyć ceny tak, by skorzystali potem na tym biedni.
I tak się dzieje, cene np: fotowoltaiki spadła już o 90%, wiatr też taniej itd.
Nakładając sobie takie a nie inne cele, jest szansa, że postęp i ceny
@text: Nie nie zrobiliśmy problemu. W Azji mieszka pona 4,5 miliarda ludzi, w Europie nie ma nawet miliarda.
Dodatkowo liczba ludności w Europie przez 100 lat urosła o 100 milionów ale już dość długo utrzymuje się na stabilny poziomie. Tymczasem na okres największej emisji CO2 (ostatnie 100 lat) nakłada się 3 krotne zwiększenie ludności azji z 1,4 miliarda i 6 krotne zwiększenie ludności Afryki z 250 Milionów do 1,5 miliarda. Zauważ że to nie tylko ludzie, to także przemysł, tekstylia, rolnictwo które nagle musi wyżywić drugą "Ziemie".
Nie wiem czy 4 miliardy aka druga ziemia działa na twoją wyobraźnie na tyle żebyś zobaczył
@Peeleejin:
Bzdura, do końca XX w, a wiec okresu gry Europa zaczęła starać się redukować CO2, to głównie Europa i USA emitowały CO2.
Chiny ruszyły po 2000 r. i też idą w stronę OZE.
#!$%@? o ilości ludzi dziś, jak problem narastał w latach 1850-2000 r. pokazuje, że gówno wiesz lub chcesz
@text: Margaret by się z Tobą nie zgodziła. Dodatkowo który kraj chciałby się uzależnić energetycznie
@Peeleejin:
A dlaczego tylko Niemcy i USA? Przecież politykę redukcji promuje cała UE i USA (z mała przerwą na Trumpa).
@text: To wideo, to nasze wkurzanie się, to państwo. Te pisze się w liczbie mnogiej, np. te państwa.