Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alteron: A niektórzy ludzie dalej będą pisać że to arcydzieło xD Ja w kilkunastu pierwszych minutach gry uświadczyłem tyle bugów graficznych, że odechciało się grać. Ci co mówią że gra jest dobra to mają chyba jakiś syndrom wyparcia albo totalnie nie zwracają na szczegóły - które mimo że są szczegółami to są mega ważne w odbiorze całości.
  • Odpowiedz
@Daleki_Jones: No lustro jest na przycisk, może znowu będzie porównanie do rdr2, ale tam normalnie działają lustra ciągle, można je niszczyć, odbijają ładnie, no jak irl
  • Odpowiedz
@Harmideron: było w praktycznie każdej grze - GTA SA, IV - gdzie podchodziłem do typa z rynienią na paróweczki i wcinałem sobie pysznego hot doga, wiadomo ze gta V trochę to uprościli ale wciąż można było wejść do sklepu, kupić batony. Tutaj gta V uprościło trochę sprawę w sumie o co mam trochę żal że ich gra open world jest mimo to strasznie liniowa i jest tylko 1 poprawna opcja
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 76
@alteron: pamiętam jak wyszło GTA V i którymś przyciskiem rzucało się jakieś randomowe teksty do ludzi i różnie reagowali (różne gadki mieli też nasi bohaterowie, Trevor zazwyczaj od razu im cisnął ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Dało się też pokazywać fucka jadąc samochodem i też jedni nas ignorowali, inni uciekali a jeszcze inni potrafili wyjąć gnata i zacząć do nas strzelać. Niby nic ale zostało to zrobione
  • Odpowiedz
@alteron: To że gra ma otwarty świat, nie musi oznaczać że jest również sandboxem ¯\_(ツ)_/¯
Dziwi mnie że jeszcze nikt na to nie wpadł, aby np umożliwić wejście do każdego budynku oraz mieszkania. Wnętrza budynków i same mieszkania generowane by były jakimś algorytmem, coś jak planety w No Man Sky. Fakt że może i by była pewna powtarzalność, ale frajda by była super ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
Dziwi mnie że jeszcze nikt na to nie wpadł, aby np umożliwić wejście do każdego budynku oraz mieszkania. Wnętrza budynków i same mieszkania generowane by były jakimś algorytmem, coś jak planety w No Man Sky. Fakt że może i by była pewna powtarzalność, ale frajda by była super ( ͡° ͜ʖ ͡°) Takie plądrowanie mieszkań mogłoby być np sposobem na dodatkowy zarobek ( ͜͡ʖ ͡
jandiabeldrugi - > Dziwi mnie że jeszcze nikt na to nie wpadł, aby np umożliwić wejśc...
  • Odpowiedz
@jandiabeldrugi: zasadniczo można było obrabować praktycznie każdy dom jednorodzinny, układ pomieszczeń był podobny powiedzmy myślę max 5-6 układów było na całą grę w tym rozróżnienie na piętrowe i parterowe, oprócz tego z misji z tym wojskowym. Ale mogli zrobić cokolwiek powiedizeć że te drzwi mają wykupione super zabezpieczenia których nie umiesz przełamać i zrobić np tylko 10% mieszkań które jesteś w stanie obrobić i np od razu mógłby włączać się
  • Odpowiedz
@alteron: nie wiem jak inni ale ja mam coś takiego, że jakby te drzwi po prostu sobie były jako element tła - nie byłoby problemu. Najgorzej jak drzwi w grze funkcjonują jako drzwi, tzn. mamy opcję w stylu "otwórz", da się na nie kliknąć ale są permanentnie zablokowane i tak to właśnie wygląda w Cyberpunku. Ja ze swoją nerwicą natręctw i tak podchodzę do każdych z nadzieją, że te jedne
  • Odpowiedz