Mój laptop ma problem z pewnymi słuchawkami, coś jest nie tak z bluetooth (na telefonie działają dobrze), więc dokupiłem oddzielny adapter bluetooth w nadziei, że to rozwiąże problem. Adapter podłączyłem ale słuchawki ciągle się łączą ze "starym" bluetooth wbudowanym w laptop. Jak to można wyłączyć, żeby działał tylko ten nowo zakupiony? Jest w ogóle taka możliwość? #informatyka #komputery #pytanie
@Kondzio21: Łączyłem np. pady do XBoxa, [klawiaturę i myszkę (ale te miały jakiś osobny adapter)], wszystko działało dobrze. Słuchawki też działały dobrze na samym początku, po paru godzinach użytkowania zamiast dzwięku słyszałem takie "robotyczne" zniekształcenia dzwięku, po wyłączeniu słuchawek i ponownym włączeniu problem zniknął na 3 minuty. Zaktualizowałem sterowniki - problem zniknął znowu na parę minut i pojawił się na nowo. Obecnie słuchawki działają tak, że mają strasznie słabą jakość -
@RRybak: Właśnie chciałym się dowiedzieć jak wyłączyć wbudowany bluetooth. Gdy całkowicie wyłączę w opcjach "bluetooth" to nic się nie dzieje, słuchawek nie mogę sparować. Nie wiem czy powinno to tak wyglądać, że wkładam adapter do USB i samo automatycznie mi łączy słuchawki czy jednak muszę je manualnie wyszukać?
@FoxCode: pierwsze parowanie zawsze ręcznie. Wyłączyłbym urządzenie wbudowane bluetooth na przycisku, w biosie, menedżerze urządzeń - nie wiadomo co tam masz. Jak znam życie, to wyłączenie w ustawieniach windowsa, po prostu wyrąbie całą taką komunikację -łączne z tym na usb
@RRybak: Wyłączyłem w menedżerze urządzeń, w BIOSie co prawda nic nie robiłem, na pewno spróbuję. Po wyłączeniu bluetooth w biosie i wpięciu adaptera do USB co powinienem zrobić, żeby sparować słuchawki ręcznie? Nie ma przecież żadnego GUI. Chyba, że po prostu po podłączeniu adaptera opcje windowsa bluetooth włączą się tylko dla niego. Obecnie po wyłączeniu wbudowanego bluetooth w opcjach windowsa jest tylko takie coś:
#informatyka #komputery #pytanie