Wpis z mikrobloga

Właśnie dostałem wezwanie do urzędu skarbowego bo spoźniłem się z CPP 2% za zakup auta. Znajomi tej deklaracji nie składali w ogóle przy dwóch autach i się urząd nie odezwał - minął ponad rok od kupna. Ja się spoźniłem z dwa tygodnie i jeszcze wezwanie XD ktoś wie ile to może wynosić? Czy idzie tam coś ugrać? #urzadskarbowy #podatki #polska
  • 10
  • Odpowiedz
Obstawiam ze będzie kara finansowa.

@duszkens: i teraz możemy rozmawiać.

Szukaj w necie "czynny żal" pisz, że covid, że obawa o utratę miejsca pracy, że ktoś tam chory.
Zapłać jeszcze dziś i powinno być po temacie.
  • Odpowiedz
  • 0
@kuncfot Faktycznie istnieje coś takiego jak czynny żal XD To jest zapłacone już od pół roku. Auto kupione 01.07. Zapłacone okolo 20.07 a jest tylko 7 dni na to ponoć. Teraz się obudzili
  • Odpowiedz
@kuncfot: czynny żal nie jest wiążący jeśli dostał wezwanie, można go składać jedynie jeśli sami się zorientowaliśmy że przegapiliśmy jakiś termin.
  • Odpowiedz
@duszkens: Napewno na Twoje usprawiedliwienie działa fakt ze zapłacone przed wezwaniem.Mimo wszystko Twoje racjonalne tłumaczenie będzie miała znaczenie na ostateczna kare. Nie licz zbytnio na czynny żal tak jak pisali wyżej , ze względu na to ze urzad odezwał się pierwszy. Natomiast myśle ze spotka Cię najniższy wymiar kary.
  • Odpowiedz