Wpis z mikrobloga

Mircy, chciałbym złożyć PC, budżet mam taki sobie, 6000 polskich nowych cebulionów mogę wydać. Moje wymagania są takie, by pograć w tego całego cymbergeja2137 dość komfortowo w 60 klatkach na full HD no i chciałbym mieć szybki dysk tak gdzieś 1 TB (do tego 256 gb na system i 1 TB HDD na backupy danych), i ramu z 32 GB. Wszystko ma się świecić jak remiza na wesele.

Z takich rzeczy, których nie potrzebuję, to peryferia typu klawiatura, myszka, monitor, głośniki - te już mam, a jak zarobię więcej hajsu to dokupię nowsze, lepsze i ładniejsze.

Pytanie moje brzmi więc, czy za 6000 zł da radę złożyć sprzęt o powyższych wymaganiach, by posłużył mi do grania w najnowsze tytuły w stabilnych 60 fpsach.
Wśród znajomych jest dość duży rozdźwięk między fanboyami Intela i AMD i jestem w duuuuużej #!$%@? kropce.

#komputery #hardware
  • 5
@Arveit: Głupota jest staniajie systemu na 256 GB zapewne stary dysk to jest. Kup sobie 980 evo i postaw na tym system. Generalnie nawet w 1440p pograsz na 3060ti tyle ze gpu plus dysk to 2500 lekka ręka
@Arveit: 1) zapewne dysk na sata a nie nvme, 2) mniejszy dysk mniej bufora, teraz minimum dysk krótry się kupuje to 500gb bo często jest różnica 30-40 miedzy 240/256 gb a coś w okolicy 500gb

Tylko Pci-e x4 nvme dyski, kupisz nie pożałujesz