Aktywne Wpisy
Trabancik +25
Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wysyłania screenshotow.
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
josb515 +472
Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego.
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
#prawojazdy #ruchdrogowy
@9Grzesiek_: No raczej, nie widziales nigdy?
Powinno sie pracowac zeby jak najbardziej uprościć ruch drogowy i jego zasady a nie #!$%@? taka maniane
Dziękuję
Komentarz usunięty przez autora
@Master_of_Bukakke: Znam nawet skrzyżowanie, gdzie jest specjalnie wyspa na środku skrzyżowania, żeby wymusić taką jazdę ze względu na brak miejsca (picrel).
Mi się podoba takie minięcie na niektórych skrzyżowaniach, ale czasem jest nie do zastosowania, wszystko zależy od sytuacji, trzeba się dostosować
A samego znaku na żywo w sumie nie widziałem bo chyba w Krakowie nie ma, ponoć w Warszawie
@albert107: XD wszędzie. na każdym większym skrzyżowaniu takie są
To nie są oficjalne znaki, bo nie ma ich w PoRD.
W Krakowie i okolicach nie widziałem, dlatego pytam w jakim województwie, bo to raczej lokalny wymysł.