Wpis z mikrobloga

Mireczki, takie pytanie. Robię pizze i krawężniki są tak mocno zbite. I czy problem jest z piekarnikiem (zwykły piekarnik), że ma za niską temperaturę czy problem z ciastem? Robiłem ciasto według tego przepisu. Leżało 3h, potem po wyrobieniu kulek jeszcze z 1h. Kilka kulek będzie leżeć do jutra i sprawdzę jak jutro, ale zawsze mam taki problem, że boki są dość mocno spieczone już ale nie rosną większe.

Na filmiku widać te boki tak fajnie napompowane i podejrzewam, że to przez wysoką temperaturę pieca.

#pizza #gotujzwykopem #kiciochpyta
źródło: comment_1607030198lmkMeGmxFlKhFnRR0OYQaO.jpg
  • 12
@kebab_z_ostrym: nie oglądałem przepisu, ale u mnie zawsze wychodzą fajne puszyste końcówki jak ciasto poleży w lodówce około 24h.
Robot ugniata ciasto, dzielę na kulki, 8h rośnie w temp. pokojowej, 16-24h w lodówce i od razu z lodówki zaczynam robić. Bez lodówki brzegi są bardziej płaskie i twardsze.