Wpis z mikrobloga

Od jakiegoś czasu podrzucam babci taki słoikowy catering, bo ma zalecenie zdrowego jedzenia z ograniczeniem mięsa, a wiadomo że po 80 to nie tak łatwo się przestawić.
Bylibyście zainteresowani wrzucaniem przepisów z których korzystam?
Tu posiłkuję się głównie przepisami i blogami innych, ewentualnie dodawałabym jakieś moje uwagi.

Dzisiaj, risotto z dynią:
https://www.jadlonomia.com/przepisy/risotto-z-dynia/
Nie miałam jarmużu, dodałam sporo szałwi. Na świeżo jeśli macie do takiej dostęp polecam zrobić z listków chrupiące chipsy.

Hitowa pasta z dyni z masłem orzechowym i suszonymi pomidorami, nic nie zmieniam, jest super:
https://www.jadlonomia.com/przepisy/pasta-z-dyni-i-masla-orzechowego/

Hummus ja robię już zupełnie na oko, tu jeden jest klasyczny, drugi z dodatkiem pieczonego buraka ale podczas pasteryzacji stracił kolor:
https://www.zajadam.pl/przepisy-wegetarianskie/hummus-z-burakiem

I na koniec coś na deser, albo śniadanie- budyń jaglany z bananem i masłem orzechowym. Imo do takiego zestawienia najlepiej użyć niesłodzonego mleka roślinnego bo inaczej wychodzi ulep okrutny:
http://www.bistromama.pl/2020/01/budyn-jaglany-z-masem-orzechowym.html?m=1

Jako że zazwyczaj wrzucam wysokotłuszczowe i mięsne przepisy to nie polecam mnie obserwować jeśli interesują Was tylko wege wrzutki, muszę jakiś osobny tag do tego wymyślić :)

#gotujzwykopem #wegetarianizm
Pobierz
źródło: comment_1606918173o4y3B7cDMKzfKbthMoseBT.jpg
  • 10