Wpis z mikrobloga

Możecie mi wytłumaczyć trochę tak z racjonalnego i logicznego punktu widzenia. Jak to w końcu jest z tą aborcją. Są jeszcze te protesty, czy się ludziom znudziło? Ja już rozumiem, żeby zabijać płody z poważnymi wadami genetycznymi itd, ale jak to jest zabić zdrowe dziecko? Czemu te lewaczki itd feministki - wiadomo, krzyczą aborcja na życzenie itd i jeszcze gdzieś czytałem, że refundowana antykoncepcja itd? To jak to jest, że one najpierw chcą tańczyć na dżordżu, a potem wielce chcą aborcji? No to jedno trzeba wybrać tak mi się wydaje.

#polityka #bekazpodludzi #protest #bekazlewactwa ##!$%@?
  • 11
@Pawemol12:
1. Protesty trwają.
2. Antykoncepcja jest refundowana w bardzo ograniczonym zakresie - najmniej w całej EU.
3. Prawo nie uważa płodu za dziecko.
4. Kwestia dotyczy kwestii moralnej w której - i to jest obiektywny fakt - każdy ma własne zdanie. Problem w tym że jedna grupa narzuca swoje zdanie wszystkim.
5. Życie pisze takie niesamowite historie że myślenie że aborcja to spóźniona antykoncepcja to jakieś pomieszanie z poplątaniem.
@The_Orz:
1. A ja myślałem, że to już koniec bo od około 15 dni nie oglądałem tv xd
2. No ale z jakiej racji antykoncepcja jest w ogóle refundowana? Nie ma ważniejszych wydatków? Dlaczego refundacja antykoncepcji jest taka ważna?
3. No ale w 12 tygodniu płód to co to jest jak nie dziecko?
4. Ale to w końcu kto to zdanie narzuca? Bo już się pogubiłem.
5. Daj przykład takiej niesamowitej
@Pawemol12:
1. To wykonaj minimum wysiłku przed pytaniem i wygooglaj.
2. Bo antykoncepcja hormonalna to też ważny lek.
3. 12 tydzień uważa się za graniczny bo do tego czasu płód nie ma wykształconego układu nerwowego. Natomiast prawo za dziecko nie uważa płodu aż do urodzenia. Popatrz na uregulowania kodeksu cywilnego i karnego w tym zakresie.
4. Narzucają ci którzy zakazują. Sprawa jest trudna, każdy ją ocenia inaczej. Zakazując narzuca się zdanie
1. No właśnie googlowałem i artykuły były sprzed kilku dni, nie wiem, może źle googluję, a może google celowo już tego tak nie pozycjonuje.
2. Faktycznie, poczytałem i trochę w tym jest racji.
3. Niektóre płody, z tego co wyczytałem mogą już mieć niby wykształcony układ nerwowy.
4. No to powinien być jakiś kompromis w takim wypadku, bo oba albo i więcej scenariuszy jakie mogą być w tym przypadku komuś się nie
protesty dogorywają. Polska stanęła na wysokości zadania i dała odpór lewackim ideologiom

@Chlodny_Pokerzysta: Protesty w zasadzie już wygrały walkę, a jeśli coś pójdzie nie tak, to znowu wrócą, albo dojdzie do poważniejszej roz*****uchy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Pawemol12: Taka wiedza nie kończy się na "to jest kondom, a to tabletki antykoncepcyjne, dojrzewanie, wagina, penis".