Wpis z mikrobloga

#android #pytanie #telefony
Czy da sięw ustawieniach telefonu wymusić automatyczne połączenie przez BT z urządzeniem które jest sparowane jeśli wejdzie się w jego zasięg?

Mam słuchawki Sony wf-1000mx3 i jak tylko je wyjmę z pudełka natychmiast się łączą z telefonem. Teraz kupiłem sobie taki fajny gadżet do samochodu, do bezprzewodowego słuchania muzyki, ale po sparowaniu nie łączy się z telefonem w taki sam sposób jak słuchawki, tylko muszę wejść w okienko BT i kliknąć w to konkretne urządzenie, żeby się połączyło. Czy da się jakoś wymusić to automatyczne łączenie, czy może dostępność tej funkcji zależy od konkretnego urządzenia?
Glacial - #android #pytanie #telefony
Czy da sięw ustawieniach telefonu wymusić auto...

źródło: comment_16068373944hy9ooQf2rjUNu3V7IyEyd.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@raszidq: Panie kolego, ale ja wsiadam do samochodu dwa razy dziennie, wyobraża sobie w ogóle pan (celowo z małej) ile ja czasu trace na kliknięcie tego guzika za każdym razem jak wsiadam do samochodu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@troloking: @donOGR: Chyba nic z tego nie będzie. Zasięgnąłem głębszego info u google i wychodzi na to, że po prostu to konkretne urządzenie nie ma takiej funkcji.
Pozostaje mi ręczne parowanie za każdym razem jak wsiadam do fury. Zupełnie jakbym żył w XIX wieku
  • Odpowiedz
@Glacial: Sprawdz które z urządzeń jest wyżej na liście (powinno być ten kabelek do auta). Jeśli nie jest - to usuń go i dodaj ponwnie.
Na Androidzie BT często idzie w/g listy - aczkolwiek jeśli już jakieś urządzenie jest podłączone to prawdopodobnie go nie rozłączy - i ma to w sumie sens.
Możesz też sprawdzić np. Smart Things od Samsunga bo tam jak pamiętam dało się definiować jakąś automatyzację. Więc
  • Odpowiedz