Wpis z mikrobloga

@unick: Sto razy wolę słuchawki przewodowe, nie licząc tego że kabel się często psuje. Mimo wszystko bezprzewodówki nie mają podjazdu do przewodowych pod względem jakości dźwięku czy wygody że zawsze działają(brak baterii)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 44
@Norbit11: Spoko jakby wszystkie przewodówki miały taki patent jak Marshalle, że kabel po prostu wpinasz jackiem do słuchawek, a jak się zepsuje to możesz kupić nowy kabelek (,)
  • Odpowiedz
@unick: trudne pytanie. Na kabelku ze względu o niebo lepszą jakość dźwięku, szczególnie że do DACa mogę podpiąć różne słuchawki. Do pracy zdecydowanie wolę bezprzewodowe z ANC. >20h na baterii zdecydowanie wystarcza do pracy, wystarczy podłączyć raz na jakiś czas, choćby w przerwie obiadowej. No i zawsze można podpiąć kabelek w sytuacji awaryjnej.
  • Odpowiedz
  • 1
@Cebulator123: większość nausznych/wokółusznych może mieć taką opcję, rekabling z dodaniem gniazda nie jest jakiś turbo drogi jak już oryginalny kabel umrze.
  • Odpowiedz
@unick: odkąd kupiłem Sony wh1000xm3, nie pomyślałem o powrocie do kablowych słuchawek nawet raz.

Bt
30h pracy na baterii
Ładowanie do 100% to około godzina.
Możliwość parowania telefonu przez NFC.
Możliwość podpięcia kabla jeżeli jakiś komputer nie ma bluetootha.
Dźwięk jest świetny. + Dedykowana appka do ustawienia sobie preferencji dźwiękowych.

Niestety cena może być bardzo dużym minusem.

Jednakże słuchawki zdecydowanie polecam.
  • Odpowiedz
@bossik21: Można podobnie, ale dużo taniej - Avantree Audition Pro z amazona:
do 40h na baterii
parowanie przez nfc
można mieć podłączone na raz dwa urządzenia np. PC i telefon - nie wspiera mixowania sygnałów, ale np. call z telefonu będzie miał większy priorytet
mozna podpiąć kablem
dźwięk jest bardzo przyzwoity - to nie ta klasa co Sony, ale uszy w żadnym wypadku nie krwawią
apt-x oraz apt-x low latency -
  • Odpowiedz
że kabel po prostu wpinasz jackiem do słuchawek, a jak się zepsuje to możesz kupić nowy kabelek

@Cebulator123: Heh, miałem takie. Zepsuło się gniazdo w samych słuchawkach. XD

Jest jeszcze opcja z końcówką mini xlr. Też wymienialny kabel, ale samo złącze ma taki zatrzask, że siedzi pewniej niż mini jack.
  • Odpowiedz
  • 1
@unick: większość osób, ktore odradza bezprzewodowe testowała pewnie Xiaomi dotsy za 100-200 zl, które są gowniane. 100 zl drozsze airpodsy 2 od Apple biją je na glowe
  • Odpowiedz
  • 0
@unick: jakieś tanie QCY za mniej niż 120zl i już nigdy nie wrócę do przewodowych dousznych słuchawek.
Co do kablowych to mam tylko takie do słuchania muzyki i grania, gdzie dźwięk jest pełniejszy, ale nie używam ich 'mobilnie' bo są duże.
  • Odpowiedz
bezprzewodówki nie mają podjazdu do przewodowych

@Norbit11: bzdura, przytoczone sony mają świetną jakość dźwięku, do tego w 10min ładują się na ok. 2h grania, mają kabel do podpięcia przewodowego, do tego świetne anc, którego w przewodowych nie ma. to nie 2015 rok, technologia idzie do przodu
  • Odpowiedz