Wpis z mikrobloga

@PanKara: ponoć biskup na urlopie i nie miał kto otworzyć łącznika S8 będącego obwodnicą Długołęki i tych wiosek :D

to tak apropos love wroclaw :D
  • Odpowiedz
@noisy: Ta strata czasu, ciekawe ;> Zdajesz sobie sprawę, że nie każdy jest informatykiem i może sobie pozwolić :> Niektórzy potrzebują jakiejś szkoły, czy to technikum, zawodówka, czy studia.

Ty też masz być na wykoparty? :>
  • Odpowiedz
@anonim1133: postaram się być. Nie jestem pewien, czy przyjdzie moja żona (też wykopowiczka, ale mniej udzielająca się), ale ja naprawdę planuje przyjsć :)

Zdajesz sobie sprawę, że nie każdy jest informatykiem i może sobie pozwolić :> Niektórzy potrzebują jakiejś szkoły, czy to technikum, zawodówka, czy studia.

Gdyby studia służyły ludziom do studiowania a nie do wmawiania sobie przez 5 lat, że jest się na najlepszej drodze do dobrobytu, to nie
  • Odpowiedz
@PanKara: łudzisz się, że papier robi jakąś różnicę? No chyba, że masz zawód w którym liczy się certyfikat/uprawnienia a nie doświadczenie i umiejętności, to wtedy się zgodzę.
  • Odpowiedz
@PanKara: Czekam z niecierpliwością!

@GraveDigger: E tam daleko, wpadaj! Żubry wpadną! ;)

@noisy: Niby rację masz. Bo nie sposób się zgodzić, większość jest taka jak opisałeś. Ale pracodawca musi mieć jakąś podkładkę, jakiś powód aby zatrudnić kogoś u siebie nie?

Informatyk przedstawi projekty jakie wykonał wcześniej, okej. Ale chcąc zostać mechanikiem. Musisz mieć jakąś wiedzę, nie ;> Chcąc pracować gdzieś w kopalniach w biurze też musisz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@noisy: powiem Ci tak, jak zaczynalem robic studia robilem w duzej sieciowce gdzie juz nie dalo rady awansowac bo nie mialem wyzszego, szef podszedl do mnie i powiedzial ze nie wazne czy zrobie studia z szydelkowania czy informatyczne dostane awans bo dla nich liczy sie papier i ze potrafie sie uczyc... Po czym zwolnilem sie i teraz murzynie sobie
  • Odpowiedz
Informatyk przedstawi projekty jakie wykonał wcześniej, okej. Ale chcąc zostać mechanikiem. Musisz mieć jakąś wiedzę, nie ;> Chcąc pracować gdzieś w kopalniach w biurze też musisz mieć wiedzę na dany temat.

Faktycznie, informatyk w tym temacie ma bardzo łatwo, ale prawda jest taka, że wiele zawodów może wykazać się realizujac własne przedsięwziecia, którymi potem można się pochwalić.. to prawda, aczkolwiek gdyby mechanik samochodowy przyszedł "po pracę" na wstępie pokazując swój ręcznie zbudowany
  • Odpowiedz