Aktywne Wpisy
mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
co myslicie o wspolpracowniku ktory zawsze ma te same ciuchy na sobie ale te same 2-3 koszulki, nie smierdzi od niego ale widac ze rzeczy sie powtarzaja
#pracbaza
──
co myslicie o wspolpracowniku ktory zawsze ma te same ciuchy na sobie ale te same 2-3 koszulki, nie smierdzi od niego ale widac ze rzeczy sie powtarzaja
#pracbaza
──
testoviron17 +239
Mordunie, on ma 73 lata, a śmieszkujemy jak coś przekręca, a my w jego wieku to z robakami nawet już pewnie nie pogadamy xD
#mecz
#mecz
Jako przyszły magister ds. opakowań chciałbym zadać wam następujące trzy pytania:
1. Czy są tutaj farmaceuci z kilku-kilkunastoletnim stażem? Potrzebuje zrobić research.
2. Jakie opakowanie według was jest najbardziej użyteczne, najciekawsze? (mowa tu o dowolnym opakowaniu)
3. Jeśli mielibyście wskazać na coś co was najbardziej denerwuje w opakowaniach, to na co byście wskazali?
Dziękuje każdemu kto skomentuje ten post!
#studbaza #farmacja #poligrafia #polibuda #magisterka
Edit: w sensie tak powinno być, denerwuje mnie jak jest inaczej
• najbardziej denerwuje mnie projektowanie leków na kolorowo, to znaczy że przypominają suplementy - dla mnie przy lekach ważne są tylko kluczowe informacje, w końcu to leki do #!$%@? pana
• przy projektowaniu supli wkurzam się na powielanie schematów przez klientów, jak coś uro to musi być żurawina, jak cos na kości to musi być turbo na niebiesko bo K2
• denerwuje mnie również nadmierne nadmuchiwanie opakowań np. stosowanie większych buteleczek, normalnie jak lays
• wspomnę jeszcze o rozkładzie danych na opakowaniu, powinno być tak by możliwie szybko i czytelnie dowiedzieć się co to za środek, jakie ma zastosowanie, jaki ma
Przykład: Adamed
Nowe opakowaniach ich leków rx są absolutnie mylące, nieczytelne i łatwo o pomyłkę w dawce. Podstawowa rzecz, która ma ułatwić pracę farmaceutom i technikom została tutaj zawalona.
Co prawda nie tylko Adamed ma z tym problem, ale ich leki w sposób szczególny utkwiły mi w pamięci (porównaj sobie ich produkty w starej szacie graficznej i w nowej)