Aktywne Wpisy

Kagernak +1413
Tu plusy dają ci, którzy szanują Joe Bidena, uważają, że był dobrym prezydentem, mądrze kierował Ameryką, wyznaczył prawidłowo kierunek na przyszłość i świetnie sie sprawdził w kwestii wojny Ukrainy z Rosją. Dobre zakończenie kariery, ale szkoda, że nie dostał szansy 20 lat temu, tylko tak późno.
#polityka #wybory #usa #biden #rosja #wojna #ukraina #ameryka #joebiden
#polityka #wybory #usa #biden #rosja #wojna #ukraina #ameryka #joebiden
źródło: z28266697Q,Joe-Biden
Pobierz#wroclaw #przegryw #ukraina
Życie we Wrocławiu stało się nie do zniesienia. Więcej ukrów niż Polaków. Poważnie, idąc ulicą częściej mijam ukra niż Polaka.
W nocy nie idzie spać przy otwartym oknie bo oczywiście pijane/naćpane ukry drą mordą i bawią się w najlepsze. Powaga, już dawno nie słyszałem polszczyzny.
Zamawiasz
Życie we Wrocławiu stało się nie do zniesienia. Więcej ukrów niż Polaków. Poważnie, idąc ulicą częściej mijam ukra niż Polaka.
W nocy nie idzie spać przy otwartym oknie bo oczywiście pijane/naćpane ukry drą mordą i bawią się w najlepsze. Powaga, już dawno nie słyszałem polszczyzny.
Zamawiasz

Pisząc kodzik zauważyłem, że stosuję różne wariacje i się zastanawiam nad tym, które jest bardziej prawilne. Ogólnie staram się stosować zasady SOLID i wychodzi najczęściej opcja 3 ale i stosuję również opcję 2 gdzie chowam metody za interfejsem.
Co o tym sądzicie, jaką metodologię stosujecie, może jeszcze jakąś inną?
źródło: comment_1605774380Ljyk8JwpWPCZETU6LGydx6.jpg
Pobierzktóra metoda relacji klas w #spring jest najbardziej prawilna
Czy serwis 2 ma bezpośrednio skorzystać z repozytoriów (opcja 1)? Czy może jakiś serwis ma mu udostępnić dane które są mu potrzebne (opcja 2) a może ten serwis rozbić na dwa serwisy idąc drogą pojedynczej odpowiedzialności (opcja 3)?
Opcja 3 upraszcza skomplikowane rzeczy rozbijając je na prostsze kawałki.
Opcja 2 wydaje się złotym środkiem dla rozwiązań nie prostych ale i nie skomplikowanych.
Opcję 1 stosować raczej w prostych rozwiązaniach zachowując.