Przyznam, że pakowarka próżniowa to jeden z lepszych gadżetów który sprawdził się w tym roku w naszej kuchni. Kupujemy sobie dajmy na to 5kg mielonego, pakujemy po pół kilo i do zamrażarki, to samo wędliny, kiedyś kupowaliśmy głównie paczkowane ale to wychodzi drogo i dużo więcej plastiku a teraz kupujemy pół kilo czy kilo wędliny krojonej na miejscu i pakujemy w paczki jakie chcemy. Na zakupy chodzimy co 7-10 dni dzięki temu i marnujemy duuuuzo mniej żywotności.
Co do ilości, około 100g na osobę do obiadu, tyle mamy w diecie, obiady mięsne to 90% naszych obiadów, czasem wędlina na śniadanie (chociaż ja preferuję huel). 330dni x 100g = 33kg+ mięsa na osobę.
U nas w domu z małżonką mamy te same odczucia. Dużo żywności uratowanej przed wyrzuceniem ale i poszczególne dania zachowują swoją świeżość, konsystencje czy aromat. Mamy model Food Savera FFS017X. Polecam każdemu! :)
Takie trochę #zerowaste przyjemniej mniej #jedzenie się marnuje. Trochę #preppers
Biorę https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/zgrzewarki-prozniowe/pakowarka-prozniowa-lund-67882-175-w
Dobre opinie i test spoko na YT