Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
Przyznam, że pakowarka próżniowa to jeden z lepszych gadżetów który sprawdził się w tym roku w naszej kuchni. Kupujemy sobie dajmy na to 5kg mielonego, pakujemy po pół kilo i do zamrażarki, to samo wędliny, kiedyś kupowaliśmy głównie paczkowane ale to wychodzi drogo i dużo więcej plastiku a teraz kupujemy pół kilo czy kilo wędliny krojonej na miejscu i pakujemy w paczki jakie chcemy. Na zakupy chodzimy co 7-10 dni dzięki temu i marnujemy duuuuzo mniej żywotności.

Takie trochę #zerowaste przyjemniej mniej #jedzenie się marnuje. Trochę #preppers
d.....s - Przyznam, że pakowarka próżniowa to jeden z lepszych gadżetów który sprawdz...

źródło: comment_1605388752PCeuvjQTdDSdVaHxlCEdFn.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Co do ilości, około 100g na osobę do obiadu, tyle mamy w diecie, obiady mięsne to 90% naszych obiadów, czasem wędlina na śniadanie (chociaż ja preferuję huel). 330dni x 100g = 33kg+ mięsa na osobę.
  • Odpowiedz
U nas w domu z małżonką mamy te same odczucia. Dużo żywności uratowanej przed wyrzuceniem ale i poszczególne dania zachowują swoją świeżość, konsystencje czy aromat. Mamy model Food Savera FFS017X. Polecam każdemu! :)
  • Odpowiedz