Wpis z mikrobloga

#wroclaw #mpkwroclaw #kiciochpyta
widzę, ze nagle dziś dostałem blokadę na 1,20zł jakbym zapłacił kartą za bilet w pojeździe MPK ( ͡° ͜ʖ ͡°) odbiorcą jest "Mennica Bilet MPK Wro URBANCARD.PL"

We Wrocławiu mnie nie ma od co najmniej miesiąca, a z urbancard (miałem ją na ELS) nie korzystam od lutego, bo bilet na niej się wtedy skończył. Żartem jest to, że nigdzie nie podawałem danych karty (tylko płaciłem zbliżeniowo za bilety), a i tak coś obciąża rachunek. Kumpel miał kiedyś to samo, ale w końcu zmienił kartę.

W poniedziałek dzwonię do BOKu się z nimi n---------ć, ale najpierw chcę zapytać - spotkało kogoś coś takiego?
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Block3r: tak, ja tak miałem ostatnio. Podobno to przez to, że ich kasowniki działają w trybie offline. Ja płaciłem rezolutem i mi ściągało czasem po tygodniu, dwóch. Ostatnio w ogóle nie korzystałem z MPK i mi chciało pobrać znowu jakąś kwotę, ale zablokowałem w revolut kartę. Też będę się z nimi n---------ł w poniedziałek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Block3r: mi ostatnio google pay odrzucił serię takich dziwnych, prawdopodobnie bardzo starych płatności (mimo że na karcie są środki). Niestety MPK w zamian zablokował mi kartę
  • Odpowiedz
Żartem jest to, że nigdzie nie podawałem danych karty (tylko płaciłem zbliżeniowo za bilety), a i tak coś obciąża rachunek.

@Block3r: No to płaciłeś. Co cię dziwi w tym, że za zapłacenie kartą ściągają środki z konta?
  • Odpowiedz