Jak najprościej zrobić "przekierowanie" maili na gmaila?
Chodzi o to że mam kilka kont mailowych (w tym catch-all) na moich domenach, ale nigdy się nie loguję na te skrzynki pocztowe, bo wszystko mam przekierowane na różne konta gmail, a tam skonfigurowane SMTP żebym mógł z gmaila wysyłać z tych kont z moimi domenami.
Akualnie korzystam z jakiegoś darmowego hostingu do obsługi tych maili, ale wolałbym to zmienić.
Nie chcę za dużo płacić, więc najlepiej jakbym mógł wykorzystać mój #vps. Ale jakby trafiło się coś w normalnej cenie to też spoko, ale jednak cebula motzno XD Zastanawiałem się po prostu nad zainstalowaniem jakiejś zimbry i tam skonfigurować wszystkie konta. Ale czy jest stawiać tak P O T Ę Ż N Y serwer poczty do obsługi tylko tego?
Iredmail i roundcube, tam sobie zrobisz przekierowanie na dowolny adres. U mnie to się sprawdza, trzymam kilka domen i kilkadziesiąt skrzynek, na niektórych są przekierowania na zewnętrzne adresy. Wystarczy jakiś bieda dedyk, albo vps ale co najmniej 2gb a najlepiej 4, zależy od ruchu. Można to zrobić za kilkanaście euro na miesiąc.
Jak najprościej zrobić "przekierowanie" maili na gmaila?
Chodzi o to że mam kilka kont mailowych (w tym catch-all) na moich domenach, ale nigdy się nie loguję na te skrzynki pocztowe, bo wszystko mam przekierowane na różne konta gmail, a tam skonfigurowane SMTP żebym mógł z gmaila wysyłać z tych kont z moimi domenami.
Akualnie korzystam z jakiegoś darmowego hostingu do obsługi tych maili, ale wolałbym to zmienić.
Nie chcę za dużo płacić, więc najlepiej jakbym mógł wykorzystać mój #vps. Ale jakby trafiło się coś w normalnej cenie to też spoko, ale jednak cebula motzno XD
Zastanawiałem się po prostu nad zainstalowaniem jakiejś zimbry i tam skonfigurować wszystkie konta. Ale czy jest stawiać tak P O T Ę Ż N Y serwer poczty do obsługi tylko tego?
Jakieś pomysły/sprawdzone rozwiązania?
#naukainformatykowania XD
Dzięki :)