#oculusquest #oculus Hej, czy ktoś kupował Oculus Quest 2 z oficjalnej strony i brał może na firmę? Czy ktoś próbował prosić support o fakturę z VAT i z Waszym NIP? Nie widzę takiej opcji w formularzu zamówienia, a support mówi żebym się odzywał do business support, które niestety nie odpowiada...
@Adam_pasztecik_czwarty: 1.673,98zł netto w X-Kom to i tak drożej niż ze strony Oculusa a dodatkowo zamawiając z oculus.com masz bezpośredni dostęp do serwisu Oculusa jakby coś się stało.
@Adam_pasztecik_czwarty: pewnie gwarancja sklepu i bedzie trzeba do nich wysylac niestety. Ja tam zamówiłem swojego, jako osoba fizyczna, ale nie orientowalem sie co do gwarancji, watpie zeby cos sie z nimi stalo przez najblizsze 24 miesiace, a jak sie stanie to bede sie wtedy martwic, chociaz do tego czasu zdaze je sprzedac i kupic cos nowego XD
@ekokukurydza: @Raffael: Dobra, w takim razie kupię Oculusa normalnie przez ich oficjalną stronę. Z tego co wyczytałem, to nie odliczę VAT po prostu, a chciałem właśnie spróbować coś poprogramować na to, więc wpisać w koszta firmy. Wpisywał ktoś z Was coś w koszta, posiadając tylko imienny paragon?
@Adam_pasztecik_czwarty: 19% PIT możesz odliczyć też od zwykłego rachunku. Fakturę potrzebujesz tylko do VAT, do PIT wymagania co do dokumentu sprzedaży są dużo mniejsze - i taki rachunek na mailu ze sklepu Oculus działa.
Mirki chowam tatę. Nie wiem dlaczego to piszę tutaj, biorąc pod uwagę liczbę debilów na portalu... Ale pomyślałem że może ktoś to przechodził i zrozumie.... Jest mi w CH smutno i przykro #zalesie #religia #smierc
Nie dają faktury na taki zakup
@ekokukurydza: O, dzięki, 1500 zł wychodzi :) A orientujesz się wtedy jak jest z gwarancją?