Aktywne Wpisy
Ninvvia +23
Hej ʕ•ᴥ•ʔ
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
Van-der-Ledre +188
Wiecie dlaczego Chiny czy jakikolwiek inny tego typu kraj nigdy nie obali Ameryki jako globalnego mocarstwa? Można by tu dużo mówić o armii, o systemie ekonomicznym, nawet o polityce. Ale zapomina się o jednym. To Zachód, a zwłaszcza Ameryka sprzedała swoją wizję światu, wizję społeczeństwa, systemu, kultury. Amerykańskie filmy, muzyka, gwiazdy, show, cała otoczka związana z giełdą i centrum światowych finansów. To wszystko opiera się na cienkim balansie zaufania, z którego zachód
Mam od tego zrytą banię i atakują mnie myśli. Dręczą mnie. Rozpaczam nad swoim losem. Mam dwadzieścia trzy lata i całe życie przesiedziałem na zadupiu w 4 ścianach. Nawet jak mnie ktoś gdzieś zapraszał to się broniłem i nie przychodziłem, bo #!$%@? i wyobcowanie oraz konieczność dojazdu z zadupia mi na to nie pozwalały. W gimnazjum i liceum unikałem ludzi. Nie lubiłem ich. Nie lubiłem interakcji. Później się trochę otworzyłem, ale nadal na studiach nie chciałem w niczym uczestniczyć.
Z każdym dniem czuję się coraz gorzej. Dostrzegam jak wiele tracę, poniekąd na własne życzenie, bo nic nie robię by to zmienić. Mógłbym żyć jak rówieśnicy, mieć kolegów, dziewczynę, spędzać czas razem z kimś, wychodzić na imprezy, jakieś wakacje, choćby nad jeziorkiem 50 km za miastem. Ale z kimś, dla kogo coś znaczę. Przegapiłem czas, w którym to wszystko powinno się zacząć i wątpię, abym kiedyś to nadrobił. Odzywam się tylko do rodziców, z którymi mieszkam, i współpracowników.
Po prostu pominąłem jakiś kluczowy etap w dojrzewaniu i to wywarło poważne zmiany na mojej psychice. Nie wiem co teraz.
#przegryw ##!$%@? #depresja #samotnosc
Da się wyjść z przgrywu.