Tworzę apke w react nativie, projekt tworze używając expo. Do tej pory wszystkie bzdurne apki jakie robiłem odpalałem na emulatorze z andorid studio. Jednak teraz potrzebuje uruchomić te apke na fizycznym telefonie, jak wyeksportować/ zakończyć. Nie wiem nawet jak to nazwać projekt aby zainstalować i odpalić go na telefonie?
@Zaacki: ściągnij aplikacje Expo na telefon, upewnij się że telefon i komputer są w tej samej sieci, wystartuj projekt i na telefonie w aplikacji Expo powinienes móc go otworzyć
@kornfan tak to wiem że działa. Bo robie tak na emulatorze, teraz chce zobaczyć czy łącza mi się beacony i nie wiem jak przez Expo mogę używać bluetooth. Na innym telefonie mam apke która jest symuluje beacon i chce sprawić czy łączy mi się to poprawnie
@Zaacki: no to jak odpalisz na telefonie to będziesz mógł sprawdzić. Aplikacja Expo ma tylko wystartować Twój projekt, jak się uruchomi to masz dostęp do wszystkiego co ma Expo API
@kornfan: Przez expo już tak. Tylko chce użyć tej bibliteki czy jak to nazwać do łączenia się z beaconami i nie umiem tego połączyć za każdym razem mam inny błąd. Ostatnie dwa to były takie wykręcone że google nie znan odpowiedzi.. https://github.com/MacKentoch/reactNativeBeaconExample
@Zaacki: dopiero zwróciłem uwagę, że w Expo API nie ma wsparcia dla bluetooth... Nie robiłem nic w bare workflow, ani czystym react native więc pewnie niewiele pomogę, ale możesz wrzucić tutaj screen z błędu to spróbuję coś podpowiedzieć
@kornfan: udało mi się to pokonać, przez polecenia npx odpalam na telefonie, dodałem bibliotekę. Jak napotkam dalej jakiś problem to się będe kontaktować ;)
#react #reactnative #programowanie #programista15k #studbaza
Będę wieczorem przy tym siedzieć.
Mogę potem podesłać kawałek kodu i zapytać czemu mam mam błąd z propsem?
Tylko chce użyć tej bibliteki czy jak to nazwać do łączenia się z beaconami i nie umiem tego połączyć za każdym razem mam inny błąd. Ostatnie dwa to były takie wykręcone że google nie znan odpowiedzi..
https://github.com/MacKentoch/reactNativeBeaconExample