Aktywne Wpisy
ponury_stefan +1180
Jest taka sieć punktów z bubble tea - nazywają się Crazy Bubble. Mają 205 lokali.
https://www.crazybubble.pl/
Pod koniec maja córka namówiła mnie na kupno napoju w ich kieleckim lokalu. Wg menu są dwie pojemności - 0,5 i 0,7 litra. Wzięliśmy ten większy. Coś mi ten kubek nie leżał więc sprawdziłem - do deklarowanego 0,7 litra weszło pod brzeg ~615 ml.
Ponieważ nikt z ww. nie odpisał mi na maila, napisałem pismo do WIH.
https://www.crazybubble.pl/
Pod koniec maja córka namówiła mnie na kupno napoju w ich kieleckim lokalu. Wg menu są dwie pojemności - 0,5 i 0,7 litra. Wzięliśmy ten większy. Coś mi ten kubek nie leżał więc sprawdziłem - do deklarowanego 0,7 litra weszło pod brzeg ~615 ml.
Ponieważ nikt z ww. nie odpisał mi na maila, napisałem pismo do WIH.
ce666e427a +84
Kilka dni temu zdechł mi ptasznik. Była to Lasiodora parahybana/ptasznik olbrzymi. Samica urodzona we wrześniu 2009 roku, w momencie śmierci miała około 14 lat i 9 miesięcy. Wczoraj znalazłem martwe cialo, zdechła przez problemy podczas wylinki. Nie wyszła poprawnie ze starej wylinki i coś jej się stało z odwłokiem. Nie wiem która to była wylinka bo przestałem liczyć w 2011 roku gdy było to już L12.
Żyła dłużej niż niejeden pies.
RIP in Peace 09.2009-06.2024 [*]
W
Żyła dłużej niż niejeden pies.
RIP in Peace 09.2009-06.2024 [*]
W
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Uderza przede wszystkim masa pochowanych tam młodych ludzi, na których groby btw nikt nie przychodzi (którzy teoretycznie jeszcze nie powinni być opuszczeni i zapomniani).
Zawsze kiedy tu jestem dopada mnie refleksja - zastanawiam się kim byli ci ludzie, jak cięzkie wiedli życie, oraz jak tragiczny musiał być jego koniec. Tym ludziom nie były obce rzeczy takie jak narkotyki, przestępstwa, alkohol, przemoc domowa. Bieda i brak perspektyw. Samotność i cierpienie. Ten cmentarz to taka Łódź w pigułce.
#lodz #cmentarzeboners #cmentarz
Albo dzieci, nastolatkowie
Wstrząsające, ale jednocześnie ciekawe
@blunch, tak jak koleżanka pisze - zmarli chowani są tam jak wszędzie - w trumnach (takie są w Polsce przepisy sanitarne, że nie można inaczej) - ale wiadomo że takich np. NN na pewno pakują tam w folii (w sensie do trumien).