Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki, mam spory problem z #praca. Drugi raz z rzędu straciłem robotę, zostając na lodzie. W zeszłym roku podziękowali mi po półtorarocznej współpracy, okazało się, że likwidowali dział (oczywiście tego mi nie powiedzieli, dowiedziałem się dopiero od kolegi). Po kilku bezskutecznych rozmowach dostałem pracę, może nie wymarzoną ale jednak. W połowie sierpnia dowiedziałem się, że nie przedłużą mi drugiej umowy. Nie przewidywałem tego, miesiąc przed faktem była rozmowa o premii. Padła bardzo ogólnikowa argumentacja - że powtarzające się błędy, że bark postępu itp. Dzień po zniknięciu, na moim miejscu siedziała już nowa osoba. Z początkiem września nie miałem już pracy. Miałem nadzieję, że już mnie to nie spotka, a już na pewno nie w tak krótkim czasie...Cała sytuacja okropnie wpływa na moją psychę, bardzo straciłem na pewności siebie. Podobnie jak w zeszłym roku, mam za sobą pięć rozmów o pracę, które skończyły się odmową. Mam niewielkie doświadczenie w obsłudze klienta i zakupach, ale wiem, że to nie są prace dla mnie. Staram się celować w marketing/e-commerce, chociaż w zaistniałej sytuacji rozważam też inne opcje. Zazwyczaj wymagane jest X pracy na analogicznym stanowisku. Jak się przebić bez doświadczenia? Brak mi już sił i boję się, jak to się skończy.
#pracbaza #rekrutacja

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f91efbcc53de577b9aae8e6
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
  • 3
  • Odpowiedz